Dag 7 på resan 10/7 Fredag

Strålande sol och blå himmel +23 ute klockan 08.00. Men vi har +21 inne så det är behagligt. Varje morgon när hundarna ska ut på sin rastning rusar de fram till något fönster för att se var vi är. De är mycket medvetna om att vårat hus flyttar på sig och vem vet om det har gjort det när de sov.

Idag ska vi vidare mot floden Loire och dalen där som ska vara så vacker. Eftersom det ingår i priset att fylla på vatten och tömma tankarna, gör vi det innan vi ger oss av. Då vi också utnyttjat el här, har vi kunnat spara gas. Vi har bara varit ute i sju dagar, men det känns som väldigt länge sedan vi stod första natten i Danmark.

Lennart förde oss via A31 och runt Nantes vidare på mindre landsvägar. Alla var väldigt bra och jämna att köra på och vi såg åtskilliga solrosfält och åkrar. Bönderna har bråda tider nu i Juli.Semester 2015 Frankrike 047

Vid halv två stannade vi i en by och köpte smör och baugetter. Sååå goda de var! Temperaturen har stigit till +32, så vi stannade inte alltför länge utan körde vidare. Vi ville hålla svalt åt hundarna och hade några timmar kvar att köra.

Precis när vi började bli trötta på alla böljande fält var vi framme vid byn och ställplatsen i Gurgy  N 47.51.50  E 3.33.16  som kostar 7 euro/dygn.Här står vi på grus nere vid floden Yon. Vi trodde att det var gratis, men tydligen hade de ändrat sig efter att borderatlas kom ut. Det ingår både vatten och el i priset, så vi sparar gas idag med. Det var inte så många bilar när vi kom hit, men nu fylls det på hela tiden.Semester 2015 Frankrike 040Semester 2015 Frankrike 044

Vi har lyckats få en plats med skugga av träd, vilket verkligen behövs. Hundarna kopplar av efter dagens etapp som blev 29 mil.Semester 2015 Frankrike 046

I morgon ska vi köra vidare och jag ska leta fram en ny ställplats. Vi är nästan vid Loire, men Frankrike är stort och att korsa landet tar sin lilla tid. Det ska verkligen bli skönt med en dusch ikväll. Vi äter väldigt nyttigt i denna värme. Mycket färska grönsaker och kallskuret. Bra för magen. Även här var det bra att rasta hundarna, då man kunde gå på en grusväg som går utmed floden. Precis i Kumas smak.

 

Kommentera