Dag 8 på resan 11/7 Lördag

Det verkar bli en varm och solig dag idag +26 och blå himmel. Vi så på nyheterna på tv igår och det verkar som att det fina vädret ska bestå ett bra tag. Därför blir det nog Atlantkusten efter Loire, då det verkar bli lite svalare där.

Men nu ska det bli ett par dagar vid Loire. Planerar att åka en kortare sträcka idag, men man vet aldrig när det gäller oss. Innan vi åker blir det tömning och påfyllning, då vi duschade igår. Det är tur att temperaturen sjunker om nätterna så vi kan sova gott. Inatt var det +17 och riktigt behagligt.

Vid tolv körde vi in i Auxerre, där det var marknad. Mycket folk och bilar. Vi hittade ingen parkeringsplats och körde därför vidare.

Strax efter byn Donny sur Loire stannade vi i skuggan på en rastplats. Det var ett typiskt franskt picknick ställe. På lördagarna packar fransoserna sina picknickkorgar och åker till något air de picknick. Där tillbringar de hela dagen med familj och vänner. Dricker och äter gott.  Nu visade termometern +34 ute i skuggan. Hundarna fick en rastning och vi åt bröd med ost. Jag tog en öl och mannen vatten. Klockan var 13.30 och vi körde vidare med luftkonditioneringen på för fullt.

Stannade vid en stormarknad och tankade och köpte mer bröd. Jag passade på att kolla mailen då det var gratis wifi. Sedan körde vi vidare till ställplatsen Sainte-Maure-de-Touraine  4 eur/första dygnet och de nästkommande 2,50 euro/dygn. Det är en privat ägare där vi står på gräs invid en skogsdunge. El ingår i priset, men det var inga eu-kontakter utan franska. Men vi fick låna av ställplatsägaren så nu har vi el. Han är väldigt trevlig och pratar bra engelska. Vi har beställt bröd till i morgon som vi hämtar på hans kontor.

Semester 2015 Frankrike 048

 

Nu ska det bli gott med en kall öl. Hundarna har fått mat och ska snart få sin rastning. Jag ska sopa mattorna och sedan diska. Hundarna kan få vara ute en stund och vila sig i gräset. Vi planerar att stå här i morgon också. Nära och kära ska ringas innan vi intar vår middag. +28 ute nu vid 19.00 och det känns nästan lite svalt. Dagens etapp blev inte så kort 30 mil. Vi har sett flera slott från 1500-talet och korsat Loire flera gånger. Det ska bli skönt att stå still en dag igen.Semester 2015 Frankrike 018

Kommentera