Dag 13 på resan 16/7 Torsdag

+29 redan på morgonen, men som tur var blåste det en mild vind. Det är alltid mulet på morgonen och många husbilar åkte strax efter att brödbilen varit här. Vi ska också åka en kort sträcka idag och handla lite ägg och annat på vägen. Men först frukost.

Vid klockan 11.00 är vi klara och har ställt in koordinaterna på Lennart till nästa ställplats. Vi ska ännu längre söderut.

Nu bar det av ut på landsbygden och här är det platt som en pannkaka. På många ställen var det rena rama myrmarken. Vi såg både storkar och hägrar ute i markerna. Halv två stannade vi och åt bröd med ost, men det blev en kort paus då vi stod på grus som dammade så in i norden, efter som det var stark blåst.Semester 2015 Frankrike 129Vi stod vid ett naturreservat och Atlanten skymtade i fjärran. Vi åkte vidare och den första ställplatsen blev en nitlott.Man skulle in i staden Souboise på trånga gator och vi ville inte in där utan åkte vidare till en plats där man skulle kunna fylla på vatten. När vi stannade där kom en fransk husbilsägare fram till oss. Vi begrep oss inte på hur vattenstolpen fungerade och det gjorde inte han heller, så vi gav upp försöket att få vatten där. Fransosen var väldigt pratglad och babblade på . Då han hade en konstig dialekt förstod vi bara en bråkdel, men han var lika glad ändå. Vi skrattade och det gjorde han med.

Ny ställplats letades fram i borderatlas och vi körde en timme till. Nu står vi i Les Mathes-La-Palmyre  N 45.41.31 W 1.11.18  8 euro/dygn. En till turistort med många campingar och ett par ställplatser. Här kvavt och varmt +28 och lite molnigt, men det kanske är tur att solen inte är framme. Här står en tysk och en engelsk husbil, men sedan är det bara fransoser. Då vi åkte runt och tittade var vi skulle stå, upptäckte vi att tömningen och vattenpåfyllningen var utanför ställplatsen. Bara att knappa in koden vi fått på biljetten och köra genom bommen, hoppas vi slipper betala avgift en gång till. Vi frågade en fransos om det gick att göra så och han trodde det, så vi chansade.

Vi köpte två jetonger i automaten och fick hundra liter vatten. Det kostade 4 euro. Det fungerade att åka in igen efteråt och bommen öppnade sig så snällt när vi knappade in koden.

Vi hade sett en bra plats att stå på, men fransoserna är lite fräcka här. De drar ut markisen och borden så de får en extra plats. Varje plats är markerad i asfalten. Ingen svensk husbil så långt ögat når. Var är ni allihop? Hemma i regniga Sverige?

Jag kan berätta att trots att vi åkt 245 mil, så har vi gjort av med mindre pengar än vi brukar göra hemma. Vi äter gott och dricker gott, så som man ska ha det på semestern. Dagens etapp blev 13 mil.

Nu har hundarna fått bada i Atlanten. Det var ebb så vi fick gå ut flera hundra meter tills vi kom till vattnet.Semester 2015 Frankrike 133Semester 2015 Frankrike 136Semester 2015 Frankrike 143

Kommentera