Dag 14 på resan 17/7 Fredag

+25 på morgonen och dags att ge sig av igen. Det var väldigt fint här, men ovanligt många barn. Tror temperaturen kommer att stiga under dagen och då gör vi bäst att köra så vi kan ha luftkonditioneringen igång.

Vi har haft det svalt i husbilen hela dagen och det har varit +30 ute, så vi gjorde rätt i att köra. Här kryllar det av vinfält och vi läste på skyltar till olika vinprovningar så vi blev snurriga i huvudet.Semester 2015 Frankrike 146

Vi körde runt Bordeaux och det flöt på bra utan köer eller andra stopp. Men det är lite tradigt att åka på motorvägar och vi blev glada då Lennart sade till oss att köra ned på en mindre väg. Då stannade vi på en air de pick nick och åt bröd och ost. Hundarna fick nosa på alla vinrankor innan vi körde vidare mot kusten och alla turistorter.

Vi stannade till vid Les Pylos och tittade på den enorma sanddynen som är 117 m hög. Men vi dristade inte oss att klättra upp för dessa jättelika sanddynor. De som hade klättrat upp så ut som små myror. Helt otroligt vad naturen kan åstadkomma. De växer för varje år då Atlanten för in sand hela tiden.Semester 2015 Frankrike 162Kanske lite svårt att se, men det gula är sand.Semester 2015 Frankrike 160

Det var väldigt varmt och efter att mannen köpt en stråhatt till mig körde vi vidare. Precis en sådan jag letat länge efter. Vi körde på aveny les Pylos och överallt var det sand. Därför har man planterat pinjeträd i ett stort område för att stoppa sanden. Det heter Les Landes och består av träd i långa räta rader.  Vi var precis i utkanten av detta jättelika skogsområde och efter 2 km kom vi fram till ställplatsen Biscarosse Plage  N 44.27.24  W 1.11.18 lite väl dyrt 15 euro/dygn, men vi orkade inte köra mer idag.

Här står vi i skuggan av höga pinjeträd och lyssnar på cikadorna. Det är lugnt för hundarna och cykelvägar att rasta dem på. Men eftersom vi står precis vid en camping, blir det lite stök därifrån. Men nu ska vi koppla av och vila oss.

Åt kallskuret idag och massor av färska grönsaker till det, så gott när det är varmt. Tittade på nyheterna och vädret. Jag fick in flera tv-kanaler på modulen i datan. Det verkar bli lika varmt i fortsättningen också, förutom i Normandie och Alperna. Vi tänker åka mot floden Dordone, då det verkar bli lite svalare åt det hållet. Jag har hittat en bra ställplats som vi planerar att stå två nätter på. Dagens etapp blev 22 mil. Nu på kvällen har det mulnat till och vi hoppas på lite svalka inatt. Just nu är det vindstilla och väldigt kvavt.Semester 2015 Frankrike 159

 

Kommentera