Dag 15 på resan 18/7 Lördag

Natten blev en svettig historia och vi hade +27 inomhus när vi vaknade. Detta trots att det var molnigt. Kanske berodde det på att vi stod i en pinjeskog, där det inte fanns en enda vindpust. Minsta lilla ansträngning gjorde att svetten rann i ansiktet. Vi körde lite fel i en korsning innan vi hittade ut ur Biscarosse och fick se en skylt som sade att pick nick interdit = förbjudet att ha pick nick. Något som fransmännen verkligen älskar att göra.

Vid tio kom solen fram och det var dags för oss att åka vidare. Vi körde genom Les Landes och det var rätt tråkigt, bara pinjeträd så långt ögat såg. Som tur var dök det upp små fina byar lite då och då. Vägen var asfalterad och vi stannade för att handla proviant i en av dem. Vid 14.00 stannade vi i en by och rastade hundarna, samt åt lite bröd och ost. Men nu hade temperaturen stigit till +30, så vi skyndade oss vidare för att kunna ha luftkonditioneringen på.

Efter någon mil började vinrankor synas vid vägen. Vi hade kommit till Gascogne och Grand Armagnac. Inte så mycket skog längre. Temperaturen steg hela tiden till +35 ute och vi kände knappt att luftkonditioneringen var på. Äntligen var vi framme vid Cazaubon  N 43.56.3  W 0.1.55. Klockan var 17.00 och det var dags för hundarnas middag, vi hittade fram till ställplatsen, men det knepiga var att det var bommar och nu skulle vi lista ut hur och var vi kunde köpa en biljett. Vi körde bort till utomhusbadet och frågade en tös som stod och tog betalt där. Det visade sig att man skulle köpa biljett vid turistbyrån som låg i angränsande stad Barbotan. Den skulle ligga vid casinot och vi körde efter skyltar som talade om var det låg.Semester 2015 Frankrike 166

 

Mannen stegade in och fick välja plats åt oss. Det kostar 8,50 euro/dygn inklusive el och vatten. Han valde en plats med skugga och det är jag glad över. Nu står vi vid sjön Lac de lÚby och hundarna ska strax få sin mat. Sedan ska de få ett dopp i sjön för att svalka av sig. Damen på turistbyrån hade sagt att hundar var så välkomna och fick väldigt gärna bada. Så jag ska gå ut och se var någonstans det är bra för dem att gå i vattnet.Semester 2015 Frankrike 169Semester 2015 Frankrike 170

Både Nellie och Unkas badade, men Kuma vägrade bli våt om tassarna. Han var nöjd med promenaden han fick och nosade misstänksamt på de andra två våta hundarna. Vi tänker stanna här i morgon också. Man kan gå runt hela sjön och det är väldigt fint här. Dagens etapp blev 13 mil och nu ska vi hålla oss så stilla som möjligt, då värmen är intensiv. Hoppas det blir svalare i natt så att vi kan sova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.