Dag 16 på resan 19/7 Söndag

Vaknade inatt av att mannen var uppe och öppnade fler fönster. Det hade regnat och luften var fuktig och det var så kvavt. Han fick inte luft, sade han. Efter det somnade vi om till nio. Mannen tog ut hundarna på rastning och jag borstade mattan. Nellie fäller något otroligt av värmen och efter gårdagens bad är det väldigt hårigt. Hon ligger ofta under skivan vi sätter mellan sängarna på nätterna. Det är hennes lilla koja och hon känner sig trygg där, men nu när hon fäller blir mattan alldeles grå. Mannen bytte gastub igår, men fick det inte att fungera. En natts sömn gjorde att han visste precis hur han skulle göra.

Vi njöt av kaffet och lyssnade till fåglarnas kvitter. Nu blir det en lugn sovdag för hundarna, med en och annan promenad. De sover som stockar just nu. +34 ute och ett och annat moln som skymmer solen då och då.Semester 2015 Frankrike 130

För andra gången denna semester har vi dragit ut markisen, för att skydda oss mot solen. Roddarklubben tränar tydligen idag, då vi ser många båtar ute på sjön. En del av husbilarna har åkt och det är väl de som ska hem och jobba i morgon. Fransmännen har ju sin semester i augusti. Vi har även satt på folien för framrutorna och därmed lyckats hålla en hyfsad temperatur inne.Semester 2015 Frankrike 171

Vi fick mail från det holländska paret som bor i närheten. De bor egentligen på Nya Zeeland och är i Frankrike på sommaren då det är vinter där. De vill bjuda på middag och jag hoppas det går bra med hundarna. Det ska bli roligt att höra vad de tycker om detta område och att leva i Frankrike, något som vi eventuellt funderar på att göra senare. Alltid nyttigt att ha kontakt med de som flyttat hit. Vi är intresserade av detta område.

Nu ska hundarna få mat och ett bad efter det. Vi ska borsta Nellie så hon inte fäller alltför mycket efter det. Vi dricker massor av vatten om dagarna. Jag har en flaska vatten i kylen till hundarna så att de får dricka kallt vatten de också. De är duktiga på att dricka, vilket är ett måste i denna värme. Det är så tyst och lugnt här och vi hör en del annorlunda fågelkvitter. Andra arter än i Sverige.Semester 2015 Frankrike 167

När vi har ätit, ska jag se om det går att få in några tv-kanaler. Väder och nyheter vill vi se. Häromdagen såg vi den franska versionen av ”Fångarna på fortet”. Den var tusen gånger bättre än den svenska. Riktigt spännande. I morgon blir det spännande för oss att träffa det holländska paret. Vi ska ha öppet allt vad det går inatt, så att vi kan sova.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.