Dag 17 på resan 20/7 Måndag

Idag är det otroligt varmt +33, men efter duschen igår har jag sovit riktigt bra. Mackan är städad och vi har ätit frukost. Spännande dag och ett möte inbokat. Svetten droppar så fort man rör sig så det ska bli skönt att sätta på luftkonditioneringen.

Jag fick in några tv-kanaler igår, men det var bara tour de france och tennis för hela slanten. Med andra ord tråkigt att titta på för oss som inte är idrottsintresserade. Mannen snappade upp från grannen som pratade om vädret att det skulle bli svalare på onsdag. Hoppas att han hörde rätt.

Dagens färd innebar små vägar med skarpa kurvor och backar. Vi kom fram till Sos och svängde av mot huset. En kort sträcka och fem minuter över två stannade vi vid Maire. Mannen gick bort till huset för att se om vi kunde köra in på tomten. Det gick bra och nu står vi inne på Ron och Christines tomt. De var ute och tog emot oss. Semester 2015 Frankrike 198

Nu följde en härlig dag för hundarna. Eftersom hela tomten är inhägnad, kunde de springa lösa. Jag öppnade dörren till Mackan och de stod som frågetecken när jag sade till dem att komma ut. De är så vana vid att vi först sätter koppel på dem innan de får gå ut. Unkas och Kuma blev så glada att de började springa runt och leka. Sedan skulle allt undersökas och nosas på. Vi människor satte oss under brödträden i skuggan med var sin öl. Det var gott i värmen. Efter en stund orkade hundarna inte mer, utan lade sig i skuggan för att vila.

Byn där de bor är inte stor, men vi ville gå runt och titta lite. Så vi tog med oss hundarna och vek ned på en stig efter Mairen. Ett helt underbart landskap öppnade sig och vi gick ned till en ödekyrka. Man hade utsikt mot Pyrenéerna och nedanför flöt en liten flod. Då det var så varmt gick vi tillbaka till huset och satte oss i skuggan. Jag spolade av Unkas och Nellie med slangen som låg i trädgården. Vattnet var varmt då den legat i solen hela dagen.Semester 2015 Frankrike 174

Vi satt och pratade om livet i Frankrike och hur de hamnat just i Meylan som byn heter. Det var så lugnt och tyst att både vi och hundarna njöt. En och annan bil åkte förbi på vägen, men en tjock tujahäck dämpade ljudet. Kuma älskade trädgården och låg hela tiden med ett stort leende i skuggan.

På kvällen bjöd Ron och Christine oss på en fyrarätters middag. Grillad fisk, glass och ostar smakade fantastiskt gott. Till det drack vi lokalt vin som smakade väldigt gott. Hundarna som redan ätit låg och sov. Vi fick en trevlig kväll och nyttig information som vi verkligen uppskattar. Vid 24.00 sade vi godnatt och gick till Mackan för att sova. Natten var ljum och vi hade en del att smälta under sömnen. Dagens etapp blev 2,6 mil. Tänk, att få bo såhär? Det lockar verkligen.

Kommentera