Dag 18 på resan 21/7

Vi vaknade vid nio och låg och pratade en stund. Det snurrar lite i huvudet just nu, ska vi eller ska vi inte? Bytte lakan i sängarna och mannen rastade hundarna. Vi åt frukost och gjorde oss klara. Sedan tog vi farväl av Ron och Christine. De ska stanna till oktober sade de, men allt var osäkert då de letade nytt hus på Nya Zeeland. Ja, så lever de och vi kanske står vid en milstolpe snart, vem vet?

Vi körde mot Castelsarrasin och temperaturen steg till +39 när vi anlänt till ställplatsen. Den var stor och två husbilar stod där i solen och det fanns ingen skugga alls. Därför bestämde vi oss för att äta lite bröd med ost till, rasta hundarna och sedan åka vidare. Vi måste ha skugga när det är såhär varmt ute. Det blev lite vanskligt att rasta hundarna då de måste gå en lite bit på asfalt och det brände på tassarna. Kuma skuttade ordentligt och det avgjorde saken, här kan vi inte bli kvar oavsett. Vi slog igen dörrarna, satte igång bilen så att luftkonditioneringen kom igång, ställde in nya koordinater på Lennart. Vi passerade Toulose när det var rusningstrafik, men det gick riktigt bra.Semester 2015 Frankrike 221

Våra trevliga värdar i Meylan Christine och Ron i deras vardagsrum.Semester 2015 Frankrike 223

Här kunde vi inte stanna.

Semester 2015 Frankrike 225

Fina rondeller som Sverige verkligen borde ta efter. En fröjd att köra genom dem. Vid ett tillfälle visade termometern på +40!. Vi lyckades få ned temperaturen  inne till +29 och det var riktigt behagligt.Semester 2015 Frankrike 229

Böljande dalar och höga berg i fjärran som är Grand Mastiff Central. Verkligen höga berg. Vi anlände till Carcassonne N 43.12.19  E 2.22.18 vid 19.00  och ställde oss vid ställplatsen. Jag gick runt och fotade hejvilt.Semester 2015 Frankrike 234

För er som inte vet vad detta är för en mur, kan jag berätta att det är Europas äldsta romerska stad. Med intakta stadsmurar.Semester 2015 Frankrike 242

Utsikten från ställplatsen är milsvidd och det var +39 när vi stannda och öppnade upp för alla vindpustar som kunde hitta in. Vid 20.30 hade vi +39,5 så det verkar lovande. Det blev en sen middag för oss, men vi var trötta så det blev bara tapas. Det blåser hyfsat bra nu så vi hoppas kunna sova.Semester 2015 Frankrike 233

Mannen var uppe inatt och då stod grannen ute med alla barn. Det var +29 och vi hade svårt att sova. Ska vi verkligen ned till Medelhavet och denna hetta eller dra oss norrut för att få det lite svalare? Orkar inte tänka på det nu, utan det får vänta tills i morgon.

Författare: mycketyck

Världen ur mitt perspektiv på gott och ont. Tankar och händelser i mitt liv.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: