Dag 19 på resan 22/7 Onsdag

Vaknade 6.45 när solen gick upp och sedan var det hopplöst att somna om. Det var varmt och flera andra husbilar åkte från ställplatsen. Troligtvis fler som inte sovit särskilt mycket i denna värmen. Mannen var uppe vid två inatt och då var det fullt med folk ute. Inte så konstigt då det var +29 både inne och ute. Vi kände att vi bara måste bort från denna tryckande värme och checkade ut, varefter vi körde ned till Canal de Midi som rinner genom Carcassonne. Där åt vi en snabb frukost och rastade hundarna. Det var så fuktigt och varmt att vi inte mådde så bra av det.

Vi åkte mot Beziers och den väg tartarerna tog sig in i Frankrike. Många borgar och ruiner fanns kvar efter deras framfart.Semester 2015 Frankrike 248

Molnen var mörka över Carcassonne och de hade lovat regn så det var kanske bra att vi åkte därifrån. Beziers visade sig vara en jättestor stad och vi kände att det skulle vara gott med en kopp kaffe, då vi inte fått någon denna morgon. Därför letade vi efter en Mc Donalds då vi kände att en bigmac skulle sitta fint till kaffet.Semester 2015 Frankrike 251

Men vi hittade ingen och gav upp och fortsatte mot Montpellier istället. Eftersom vi var lite kluvna om vi skulle åka till någon ställplats vid medelhavet eller köra uppåt landet, var det en bra stad att stanna på för att kolla väder mm. När vi kom fram till staden såg vi en Mc Donaldsskylt och styrde Mackan dit.

Gissa om det var gott? Kaffet satt som en smäck. Mannen kände att det inte var nödvändigt att titta på vädret. Våra hundar är inte vana vid denna stekande värme och vi ville inte utsätta dem för mer av den varan. +35 ute gjorde att valet inte var så svårt, vi skulle köra uppåt. Medelhavet finns ju kvar och det får vi besöka en annan gång då det är lite svalare väder.Semester 2015 Frankrike 261

Under dagen korsade vi floden Rhone tre gånger och körde genom flera vackra byar. Cote du Rhone är ett väldigt gott vin kan jag lova.Semester 2015 Frankrike 257

Halv sex körde vi in på ställplatsen  i Montélimar  N 44.33.54  E 4.45.24 . Automaten där man skulle köpa biljetter var förtejpad så om ingen kommer för att ta betalt står vi här gratis. Annars kostar det 4,10 euro/dygn.

Det är lite kuperat så för andra gången  fick vi köra upp på klossar. Det blåste ordentligt när vi kom och var +33, men så kom ett litet åskväder och nu har vi +29. Det känns så svalt och härligt. Lite svag vind och nu mår vi äntligen bra igen. Hoppas det blir svalare till natten och att jag får in några tv-kanaler.

Nu är klockan 19.30 och vi har +28 så hundarna sover som stockar. Jag har letat ut en ställplats till i morgon, lite mer österut och ca 20 mil söder om Grenoble. Hoppas den blir bra för då stannar vi två dygn. Funderar på att köra lite tvätt i hinken när vi kör i morgon. Men det är inget jag behöver tänka mer på just nu.

Kommentera