Hur många erfarenhetsår är du?

Sverige är ett land med hög grad av åldersdiskrimentering. Se bara på radio och tv-programmen som görs. Alla dessa dokusåpor med sex som ett måste inslag. Där flickor förnedras å det grövsta och låter det göras utan att ens blinka. Är det någon mer än jag och mannen som funderat på hur t.ex. paradise hotel, big brother, ensam mamma eller farmen skulle bli om det var femtioplussare som var med? Eller varför inte blandad kompott. Jag såg något i svt som tilltalade mig. Unga människor som antingen varit med i dokusåpor eller är aktiva bloggare fick bo ihop med äldre människor. Ja, de delade rum med dem också. Jättekul att se hur de berikade varandras liv och förändrade deras syn på unga respektive äldre människor.

Svenskar separerar alltid vissa åldersgrupper och reklam mm riktas in på just den gruppen. Men när du fyllt femtio ska du tydligen bara försvinna. Är du sedan ännu äldre existerar du inte mer än i reportage om hur dålig äldrevården är. Här satsar man inga pengar. Man ska ju ändå dö snart eller? Vi lever längre och längre för varje år och är piggare än tidigare åldringar.

Jag skrattar åt politikerna som säger att vi måste jobba längre. Med vadå? Ingen vill anställa någon som är över femtio. Vill jag jobba längre? Kanske inte men det är kanske nödvändigt för att kunna leva. Men jag vill ju inte klättra på någon karriärstege utan bara ha roligt när jag arbetar. Jag är inget hot mot någon yngre längre, men arbetsgivarna verkar betrakta mig som någon färdig för ålderdomshemmet. Eller kan det vara så att jag har ett cv de inte kan leva upp till? I många fall är det nog så.

Enligt min uppfattning ska man betala lägre skatt då man blir pensionär. Precis som i Frankrike,Portugal och andra eu-länder. I Frankrike betraktar man äldre människor som en tillgång och högaktar deras kunskaper. Därför drömmer jag om att få flytta dit. Få känna att jag är värd något och att min erfarenhet är viktig.

Så hur många erfarenhetsår är du?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.