Hemkomst dag 2 tisdag

Annonser

Första dagen flöt på bra men jag var rätt slut på kvällen. Var trött i armarna av att hoppa runt på kryckorna och kände att min kropp behövde vila. Satt största delen av dagen i biblioteket vid datorn. Nu är jag glad över att ha Facebook och kan ha kontakt med vänner runt om i världen.

Läste genom beskrivningen om vad läkarna gjort med min fot och ankel ännu en gång, och de har i princip byggt nya fotknölar och skruvat ihop de delar som var hela. Plockat bort trasiga benflisor och fyllt ut med plattor och annat som jag inte riktigt vet vad det är. Kanske något slags plastic padding för människor. Sen kunde jag läsa mig till att de fick söva mig. Det fungerade inte med ryggmärgsbedövningen. Kanske för att jag svimmade av eller så var det något annat.

Har räknat ut att v41 är sista veckan med gips och sedan börjar träningen med att gå igen. Så först i oktober kan jag börja träna med hjälp av sjukgymnast. Just nu är jag så glad att mina tår inte är så svullna längre och att jag kan vifta med dem.

Just nu måste jag fortsätta hoppa runt för att få bort värken i alla andra muskler. Säkert träningsvärk som beror på att jag använder muskler som jag annars inte brukar. När jag tränat upp dem så att jag blir starkare kommer det bli lättare att hoppa runt. Någon rullstol hade jag inte tänkt hyra av hjälpcenter, utan om jag behöver komma till posten eller så kan vi låna pappas till den turen.

Nu er jag också om en mild höst, så jag kan ha öppet ut till trädgården hela dagarna. Underlättar att inte behöva öppna och stänga hela tiden. De kan rasta sig själva och mår så bra av att ha friheten som trädgården ger. wp-1466946091697.jpeg