Fler överraskningar i Frankrike

Den tionde dagen och dags för avresa från Narbonne plage. Vi hade diskuterat hit och dit om hur vi skulle göra med resan och beslutade att köra vidare. Precis när vi rastat hundarna och bäddat kom brödbilen så vi kunde köpa bröd för denna dag. Jag behövde få tag i wifi så vi körde in mot Narbonne och hittade en McDonalds. Efter att ha kopplat in på de sajter jag behövde kolla och kolla lite annat, körde vi mot Perpignan som ligger mer västerut. Hemma hade vi tittat på ett område vi gärna ville titta närmare på och en ort som heter Puivert.

Tydligen var det en av alla vinvägar och vi såg vinstockar överallt. Det var väldigt vackert och vi körde inåt landet vid kanten av Pyrenéerna. Landskapet var böljande tills det plötsligt blev mycket berg och vägen smalnade av ordentligt. En mötande bil körde så nära att den slog i Mackans backspegel. Det var lite otäckt, men vi stannade och kunde konstatera att ingenting gått sönder. Det var en väldigt vacker väg med floden Aude på ena sidan och höga berg på den andra. Lite väl äventyrligt tyckte vi.

139142145Jag vill inte åka tillbaka samma väg och vi kom överens om att försöka hitta en annan väg därifrån. Vi kom fram till Quillan som låg i en dal och vi pustade ut. Solen sken och det var mycket folk ute på gatorna. Vi var nog ganska högt upp i bergen konstaterade vi och det visade sig att vi skulle ännu högre upp. Vägen slingrade sig serpentinartat uppåt och uppåt, tills vi var ända uppe bland molnen och då fick vi stänga av ac:n. Det småduggade och kändes lite kallt. Lite svagt nedåt och en lång raksträcka och så var vi framme i Puivert.

147Eftersom mannen kollat upp byn på google earth så hittade han till den ställplats som skulle finnas där. Tyvärr visade det sig att det var en campingplats vid en lite sjö. Det duggregnade och vi skyndade oss att rasta hundarna och få i oss en bit mat. Vi hade tänkt stanna något dygn där för att utforska byn mm, men insåg att det var helt fel område för oss och därför satte vi in nya koordinater i Lennart. Vi körde mot Carcassonne istället för att åka tillbaka. Vi ville tillbaka mot kusten och solen. På vägen såg vi skyltar som sade att den 12:e juli skulle cykelloppet Tour de France köra på bergsvägarna. Det stod husbilar på flera ställen utmed vägen. Vi körde nedåt hela tiden och himlen började bli blå och solen kom fram. Vårat humör höjdes betydligt då även vägen blev rakare. Vi rundade Carcassonne och körde ned till kusten och Grassiere plage, dit vi anlände vid sjutiden. Det blåste kraftig mistral så vi var glada att hitta en plats mellan andra husbilar så vi stod i lä. Trettio mil blev det idag och på kvällen blev det rätt kraftig blåst. Vi stod perfekt bakom en stor Concorde och sov jättebra. Bergsvägar och bergsbyar är ingenting för oss har vi bestämt. Nu ska vi hålla oss på lägre platser.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.