Lite mer om resan till Frankrike

Ska fortsätta berätta om några upplevelser vi hade på vår resa. Efter resan upp i bergen var vi glada att vara nere på låglandet igen och en god natts sömn gjorde att vi vaknade redan åtta. Det blåste lite även nu men trots mulet var det +30 ute. Vi väntade på att en brödbil skulle komma men inte då. Som tur var hade vi en extra baguette, köpt dagen innan. Vi svenskar är inte så petiga av oss.

Efter frukost och rastningar av hundarna åkte vi till Gruisson för att tanka Mackan och handla lite. Det var mycket folk vid affären och vi hade tur som hittade en plats att stå på. De andra två ställplatserna i Gruisson som vi tittade på efteråt var inga som föll oss i smaken. Därför körde vi åter mot Perpignan och passerade alla flickor som sitter på stolar efter vägen dit. De erbjuder tjänster till förbipasserande bilister. Men om de går ut i fälten eller var de utför sysslorna har jag ingen aning om.

När vi kört 6 mil hamnade vi vid Leucate plage och hade turen att få en plats med utsikt mot Medelhavet. En gammal ombyggd buss stod vid sidan av oss och gav oss lä för vinden. Mistralen har startat och gör att det inte är särskilt många människor på stranden. Då det blåser från land kyls vattnet ned och man blir inte badsugen trots att det är varmt i luften. Vi känner att lite vila från vägarna vore skönt så vi stannar en dag till här. Man fick även gratis wifi i tio minuter och sedan köpte jag wifi för en dag som kostar 5 eur.

Pappas biståndshandläggare ringde och han får komma hem. Hoppas att allt kommer att fungera för honom.

Med wifi kunde vi även titta på nyheterna och sedan blev det Allsång på skansen till kaffet. Undrar vad våra grannar tyckte om det?

163Gul flagga och man får verkligen se upp med strömmarna.

165

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.