Mer Frankrike

På Frankrikes nationaldag gav vi oss av mot en ny ställplats österut mot Beziers. Mistralen var lite väl jobbig i längden och trots att den avtagit bestämde vi oss för att köra. Lite tvätt i min tvättmaskin innan vi kör iväg och en rastning av hundarna. Vi behövde handla lite och körde in vid en Aldi. Inte mannen favoritaffär men vi behövde handla så vad gör man. I närheten var ställplatsen mannen hittat, men det var grusplan vid en järnväg ,så jag letade fram en ny som verkade trevlig.

Vi körde förbi alla lättklädda damer igen och det var samma som stod där förra gången vi passerade. Fattar inte att de klarar det. Mannen körde lite fel och missade en avtagsväg, så vi fick köra lite längre än vi tänkt för att leta efter någonstans att vända. Vi hittade en plats, men det enda problemet var att där stod poliser. Skit samma en trafikkontroll tänkte vi och mannen körde av precis bakom polisernas bilar. De stod vända mot det hållet vi kom från och tittade just inte på oss. Mannen gjorde en elegant U-sväng tvärs över heldragna vita linjer precis framför poliserna. Det upptäckte han först då vi korsade linjen. En polis pekade på linjen och en annan ruskade på huvudet och skrattade. Då såg vi att de stod poliser lutade med automatgevär mot sina bilar och de andra hade dragna pistoler. Detta var ingen vanlig poliskontroll, vilket var tur för oss. De väntade på någon som skulle komma från det hållet vi körde mot. Vi hade kunnat hamna något väldigt dramatiskt om vi kommit en stund senare. På vägen mötte vi en vit bil som kom körande i en väldig hög fart. Det var kanske den poliserna väntade på.

Resten av färden var det bara lugnt och vi körde efter en stor buss genom en liten stad. Annars hade vi kanske inte vågat köra på de smala gatorna.

171Landskapet var fortfarande uppbrutet av sjöar och vindruvsplantagen. Det blev inte någon lång tur idag trots felkörningen. Vi kom fram till Fleury där ställplatsen var nere i en småbåtshamn. Ett femtiotal husbilar stod där och vi fick en bra plats så vi kan rasta hundarna på ett bra sätt. En lång gångbana mot stranden och innan dess ett stort fält där det är perfekt för hundarna. +27 och mindre blåst tackar vi för. Vi planerar att stå här minst en dag till då det riktigt väller in husbilar hela tiden. Men det är vad man kan vänta sig när det är nationaldag. Lite gratis internet lyckades vi få också vilket inte är helt fel. En pizzeria i närheten och vi bestämde oss för att köpa det till middag. Lite fest på nationaldagen.

187

Lämna ett svar