En timme tillbaka

Äntligen får vi tillbaka den stulna timmen! Fast jag tycker hela upplägget är löjligt. Varför hålla på att skruva klockan fram och tillbaka två gånger tillbaka? Tycker vi kunde ha samma tid hela året.

Först 1920 bestämde riksdagen att hela landet skulle ha samma tid. Innan dess ställde man klockan efter solens upp och nedgång. Min fundering är bara att hur gjorde de uppe i norra Sverige? På sommaren går solen aldrig ned och på vintern går den inte upp speciellt tidigt. Jag kommer ihåg när jag bodde i Luleå så kom ljuset vid lunch ungefär och när den var över så började det bli mörkt igen.

Men på sommaren var det svårt att gå och lägga sig. En gång blev jag sugen på glass och tyckte att vi skulle åka och köpa det. Problemet var att klockan var tolv på natten och alla affärer var stängda. Det löste sig för det finns ju bensinmackar som har öppet dygnet runt. Hjärnan fattade inte att det var mitt i natten. Men sedan kom den mörka årstiden och då ville man bara sova.

Men i natt kommer jag att sova gott och min hjärna tycker om vintertiden då den överensstämmer med mig, så nu kommer lugnet åter.

wpid-IMG_44258131434525.jpeg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.