Sista oktober

Vintern verkar närma sig med stora kliv. Det varnas för snö och halka, på med vinterdäcken. Då är jag glad att trappan ut till garaget är besegrad. Igår klarade jag att ta mig ner och upp för den. Vi behöver inte ha dörren öppen till uterummet mer och slipper få in kylan i huset. Jag har känt en stor skräck för denna trappa i flera veckor. Nästan drömt mardrömmar om den.

Som jag har kravlat mig upp och ner för den i minst tio veckor. I början kände jag mig som en fånge hemma, då jag inte ens kunde ta mig ut i trädgården. Nu kan jag sätta mig i en stol på trädäcket och titta på hundarna. Jag kan lukta på vintern som kommer, för hösten är nog över nu. I morgon börjar den första vintermånaden och min förhoppning är att den vintern blir snöfattig och kort.

En till som kommit till Sverige är påven och mannen meddelar att det är polisbilar överallt. Gator är avstängda och jag gissar att pojken inte är glad. Han kör runt hela dagarna och levererar gods.

Mitt träd utanför fönstret har tappat alla sina löv och står naken i blåsten. En regnskur kom och nu är det vått på marken. Hundarna ska få en rastning strax och det är så skönt att kunna ta in dem i garaget innan de kommer in i huset.

wp-1453890306530.jpg

Snart kommer det att se ut såhär. Hundarna blir glada men jag kommer inte bli det. Med halka kommer min träning att gå utomhus att stanna upp. Jag tänker inte riskera att ramla i detta läget. Gissa om jag längtar till våren?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.