Årets sista dallrande timmar

Annonser

Nu är det nedräkning på 2016 och jag tänkte göra en liten summering av vårat år. Det började inte särskilt bra, då vi fick låta vår lilla tös Nellie somna in.

Farmor blev dålig och åkte in och ut till sjukhuset. Hon bröt lårbenshalsen och sedan urinvägsinfektion som gjorde henne väldigt svag. Tillslut kunde hon inte klara sig själv hemma, utan hamnade på ett korttidsboende i väntan på ett permanent boende.

Precis innan vi skulle åka på semester, blev pappa dålig. Först ramlade han och stukade handen, sedan ramlade han ännu en gång och hamnade på sjukhuset. Jag fick säga hejdå till honom när han låg där och efter några dagar var jag med på ett telefonmöte där det bestämdes att pappa skulle vara ett tag på ett korttidsboende. När vi så kom hem var han så pass bra att han kommit hem igen.

Vi hann vara hemma några dagar tills jag druttade omkull och bröt både benet och foten. Pappa ramlade också efter några dagar och där låg vi på Malmö sjukhus, men på olika ställen. Jag kunde hälsa på honom när jag fått gips och fick åka hem. Pappa kunde inte åka hem igen då han inte klarar av att stå själv. Ironiskt nog bor han på samma korttidsboende som farmor gjorde och i hennes gamla rum. Farmor har landat här i byn på ett äldreboende några hundra meter från vårat hus.

Mannen fick ta hela jobbet med att flytta farmors alla saker och avyttra hennes lägenhet. Sedan hade han allt här hemma med hundar och mig. Jag har äntligen kunnat hjälpa till så pass att han inte är helt slutkörd.

Så därför vinkar jag glatt hejdå till 2016 och hoppas verkligen att 2017 blir ett bättre år. Det börjar ju bra med dimma och regn. Bra för alla djurägare som hatar fyrverkerier. Vi ses nästa år!

nytt-ar-2017