Bygga upp och riva ner

Idag är det internationella kvinnodagen och många anser nog att den inte behövs längre. Jag tycker att den behövs, kanske mer för att hedra och ära oss kvinnor. Vi lever i ett samhälle där männen är väldigt tongivande och därför har även de flesta bestämmelser och lagar instiftats av dem. Vi har litat på männen och det har visat sig vara förrädiskt. Naturligtvis har de haft sina egna situationer som referensramar och därför också format samhället efter det.

Sossarna byggde upp vårat land med början efter andra världskriget och det så kallade folkhemmet bildades. Kvinnor började arbeta utanför hemmet och vi fick semester och pension, precis som männen. Men en dag behövde staten mer pengar och de 40-talister som sett till att få förmåner som, pension, semester, förmånliga lån för att köpa hus och kapitalistvaror, bestämde att man skulle ändra detta. Nejdå, inte så att de själva skulle drabbas, utan det blev de som var födda i mitten av femtiotalet som inte skulle få lika förmånliga pensioner. Istället för att räkna de bästa åren så skulle alla år räknas. Många reagerade inte särskilt på förändringen och sedan kom pensionssparandet, som ändå skulle se till att man fick det bra.

Idag har sossarna raserat den tryggheten också och det är ofta kvinnor som drabbas. Eftersom kvinnolöner inte stigit i samma takt då deras arbeten inte värderats lika högt som männens, är många idag fattigpensionärer. Jag blir rent av förbannad när jag ser en sosseminister sitta i svt och påstå att systemet är bra. Att nu har alla möjlighet att arbeta till 65-års ålder. Det är skitsnack eftersom arbetsgivarna inte anställer någon, kvinna eller man som är över femtio år. Visst finns det undantag, men de är få. Det liv vi lever idag innebär mer stress och logistik, vilket gör att även om kroppen orkar mer, så klarar inte vårat psyke av att arbeta på detta sätt i 40 år. För det är så länge sossarna räknar med att vi ska arbeta.

Därför skulle jag vilja att vi river ned alltihop och bygger om alla regler och bestämmelser. Sveriges ekonomi bör ses över och pengar tas från annat än kvinnor och de som nu är på väg att bli pensionärer.

Dessa blommor är till alla kvinnor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.