Hoppsan vad dagen gick fort

Annonser

Det blev en dag med friska vårvindar och sol. Jag tog itu med våttorkning av huset och det ska man egentligen inte göra då solen lyser in. Det blir ju aldrig rent, utan man får gnida flera gånger innan man blir nöjd. Men nu är allt damma borta från möbler och dörrar. Nu har jag fått ner tiden till en och en halv timme och då får jag en stunds vila innan jag måste göra annat.

Hundarna blev glada då jag öppnade altandörren ut till trädgården och de kunde gå ut själva. Lite ovant tyckte nog Kuma att det var men Unkas satt en bra stund vid staketet och spanade. Så roligt att kunna låta dem få lite frihet igen och jag tänkte att det var bäst att passa på när vädret var så pass fint.

Traskade bort till pappas gamla lägenhet och packade och slängde en massa. Tyvärr har han varit rökare i många år och allt är så kladdigt och gult. Diskade några glas och tallrikar som han ska ha i sitt boende. Får vi bort lite möbler nu så känns allt bättre. Hade för få tidningar med mig och kunde inte packa allt som jag tänkt. Därför gick jag bort till pappa istället. Han fikade när jag kom men efter en kort stund rullade han in. Vi pratade en stund och farmor kom också.

Gick hem och öppnade för hundarna igen och de var ute en lång stund i trädgården. Det är ju ljust ute ända till klockan sex så de tycker om att spana mot gatan. Äntligen börjar livet bli lite roligare för dem. Om några veckor tar vi av pyjamasen från Mackan och sedan kan vi börja köra ut. Men först är det pappas lägenhet som ska tömmas och städas. Sedan kommer jag att ha mer tid att göra annat.

Jag älskar våren atschiii 🙂