Vatten

Igår kväll vattnade jag våra blommor och de som finns i blomlådorna. Jag tycker att det är lite konstigt att det är brist på vatten på vissa ställen i Sverige. Det kommer riktiga regnskurar som får källare att svämma över och ändå säger myndigheterna att det inte räcker. Vi vanliga dödliga tycker nog att det borde finnas grundvatten så det räcker, så som det regnat hela hösten,vintern och våren. Men alla har nog inte fått lika mycket. Runt Stockholm antagligen och då är det kris överallt tror man.

I Lund måste de koka vatten i ett område då det är koliabakterier i det. Gäller att hålla munnen stängd när man duschar då. Jag var på Kanarieöarna flera år i rad när jag var yngre och ibland fick vi ta upp vatten från swimmingpoolen då vattnet var avstängt. Lite riskabelt att tvätta håret i klorvatten, då man inte visste om det skulle bli grönt efteråt. Jag kunde se att de som var riktigt blonda hade en ton åt grönt, som försvann om de badade i havet. För något år sedan fick en del bybor grönt hår då en gammal kopparledning ärgade. Jag trodde att det var något mode tills jag läste lokaltidningen.

Vädret var riktigt varmt igår och jag drack massor av vatten. Vi har sedan många år tillbaka en sodastreamer, vilket är något av det bästa vi köpt. Hundarna dricker också massor av vatten. När det är som varmast brukar jag lägga i några isbitar i deras skål. Unkas brukar tugga i sig någon, men Kuma tycker att det ser lite skumt ut i början tills han vant sig. För kallt vatten gillar de.

Vatten är viktigt.

Annonser

Ett svar till “Vatten”

  1. Här har vi tydligen riktigt lågt grundvatten nu – vi tillhör inte Stockholmsområdet 🙂 Men räknas nog till östkusten även om jag tycker kusten ligger förskräckligt långt bort 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.