Annonser
1 kommentar

Vatten

Igår kväll vattnade jag våra blommor och de som finns i blomlådorna. Jag tycker att det är lite konstigt att det är brist på vatten på vissa ställen i Sverige. Det kommer riktiga regnskurar som får källare att svämma över och ändå säger myndigheterna att det inte räcker. Vi vanliga dödliga tycker nog att det borde finnas grundvatten så det räcker, så som det regnat hela hösten,vintern och våren. Men alla har nog inte fått lika mycket. Runt Stockholm antagligen och då är det kris överallt tror man.

I Lund måste de koka vatten i ett område då det är koliabakterier i det. Gäller att hålla munnen stängd när man duschar då. Jag var på Kanarieöarna flera år i rad när jag var yngre och ibland fick vi ta upp vatten från swimmingpoolen då vattnet var avstängt. Lite riskabelt att tvätta håret i klorvatten, då man inte visste om det skulle bli grönt efteråt. Jag kunde se att de som var riktigt blonda hade en ton åt grönt, som försvann om de badade i havet. För något år sedan fick en del bybor grönt hår då en gammal kopparledning ärgade. Jag trodde att det var något mode tills jag läste lokaltidningen.

Vädret var riktigt varmt igår och jag drack massor av vatten. Vi har sedan många år tillbaka en sodastreamer, vilket är något av det bästa vi köpt. Hundarna dricker också massor av vatten. När det är som varmast brukar jag lägga i några isbitar i deras skål. Unkas brukar tugga i sig någon, men Kuma tycker att det ser lite skumt ut i början tills han vant sig. För kallt vatten gillar de.

Vatten är viktigt.

Annonser

One comment on “Vatten

  1. Här har vi tydligen riktigt lågt grundvatten nu – vi tillhör inte Stockholmsområdet 🙂 Men räknas nog till östkusten även om jag tycker kusten ligger förskräckligt långt bort 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: