Annonser
Lämna en kommentar

Ny bättre dag

Skickade ett meddelande till min vårdcentral igår. Den nya medicinen jag fick för högt blodtryck är inte bra för mig. Meningen var att jag skulle äta den i en månad och sedan kolla blodtrycket och njurstatus. Blev lite orolig när jag fick det brevet av min läkare, men tänkte att hon vet nog bäst. Under semestern har jag blivit mer och mer anfådd och svettats som en galning, har varit yr i bollen och illamående. Några av de biverkningar man kunde få av läkemedlet, sedan har det kommit till fler biverkningar.

Jag mådde så illa och hade svår halsbränna igår att jag tog fram bipacksedeln och läste. Det var definitivt dags att kontakta vårdcentralen. Tog inte mer än ett par minuter och en syster hörde av sig. Hon ville att jag skulle ringa klockan åtta nästa dag för att se om jag kunde få en akuttid. Dessutom skulle jag inte ta tabletten. Fick tid klockan tio idag.

Blev förvånad att det gick så bra att gå dit utan att pausa eller bli andfådd. Mådde inte illa heller. Wow! Jag åt tydligen den starkaste dosen av läkemedlet och den läkare jag träffade sade att hon brukar börja med en låg dos och se hur den fungerar. Eftersom jag har hästskonjure (vilket betyder att mina båda njurar sitter ihop som en hästsko. Dessutom fungerar endast en fjärdedel av njuren.) kanske man kan förstå att jag blev orolig när njuren kunde påverkas av läkemedlet. Nu fick jag kollat alltihop och väntar på besked om resultat senare. Jag fick också en låg dos av ett annat läkemedel som jag hämtade ut och tog när jag kom hem.

Behöver jag säga att jag mår sketabra. Ingen svettning eller andfåddhet. Jag har gått mer än någon dag tidigare och känner mig hur pigg som helst.

Det är viktigt att känna efter hur kroppen och knoppen mår.

Denna husbåt står i Roanne och jag tror att killen som har den bor i den. Det stod även en grill på taket bland all växtlighet. Så fin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

mycketyck

På väg mot nya mål

Anneli's tankar om lite av varje

Livet med böcker, Fibromyalgi och lite av varje!

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

%d bloggare gillar detta: