Höstlik dag

Efter vårat härliga morgonmys, gav vi oss ut. Den värsta blåsten tog tag i oss så fort vi steg ut ur garaget. Bara att dra upp dragkedjan och traska iväg. Turbo skuttade som en bergsget och tyckte livet var härligt ändå. Pojkarna tog det lugnare men de tyckte att det var skönt att få göra sina toaletter. Lite frukost på det och efter en regnskur, tittade solen fram. Mr J tog penseln och färgburken i sina händer. Här skulle målas. Jag släppte ut hundarna genom uterummet och de stod ivrigt väntande på husse.

Jag fick äran att ta hand om lite inomhussysslor och var rätt tacksam för det. Efter någon timme kom gänget in och då blåste det ännu mer. Mörka moln seglade på himlen och vi bestämde oss för att gå en tur innan det började regna. Första droppen kom efter tio meter och nu stretade vi oss fram i blåsten. Det fungerade bra ett tag, tills molnen var över oss och det spöregnade. Eftersom det alltid regnar från sidan i skåne kunde vi ställa oss i lä vid ett träd och några buskar. Regnet avtog lite så vi traskade vidare. Precis innan vi kommit fram till nästa plats som kunde erbjuda skydd, vräkte regnet ner. Det rann från mitt hår och in i ögonen. Jag behöver väl inte säga att vi var genomvåta. Mr J uppskattade inte att jag skojade om att det var ju bara vatten.

Efter den duschen var Kuma less och lunkade sakta bakom Mr J. Men några hundra meter till och himlen blev blå och där kom solen fram. Blåsten och solen gjorde att vi var torra när vi kom hem. Skönt att få tillbringa resten av dagen inomhus.

 

Lämna ett svar