Annonser
3 kommentarer

Valfritt

Första november och nu närmar sig tiggerihelgen. Då syftar jag på Halloween som verkar ha blivit så populär bland barnfamiljer. Jag säger ingenting om seden att klä ut sig till äckliga monster,häxor och annat läskigt. Det jag vänder mig mot är detta att man skickar ut barnen för att tigga godis och får man inget ska man sabotera för den som inte vill delta i detta. Varför skulle jag som varken har småbarn eller ens äter godis, handla för x antal kronor och bara ge ut till ungar som ringer på min dörr och med det hetsar upp mina hundar, som skäller då inkräktare står utanför dörren? Jag ser ingen anledning att öppna min dörr då hundarna blir vansinniga över att se dessa monster utanför dörren.

Enligt wikipedia är denna sed inte speciellt gammal i Sverige och de enda som ser fram mot den är alla ungar och affärsidkare. Det var först under 1990-talet som vi började fira halloween och jag kan ge hundra kronor på att de flesta inte har en aning om varför man ska fira. År 2010 omsatte affärerna ca 8 miljoner kronor denna helg och endast 4 av 10 firar den. Tror inte att det är så många fler idag.

Troligtvis har man också räknat räknat in alla gravljus och kransar som säljs denna helg. Det är nämligen även en helg då vi i Sverige tänder ljus och pryder gravar mm. Kanske en helg då många tar sig tid att tänka på alla som inte lever på jorden längre. Det är vad jag brukar göra och tänker göra i år med.

Därför anser jag att var och en måste få välja hur vi ska fira denna helg. Om man vill tillbringa den med att se skräckfilmer och äta godis eller sitta i lugn och ro vid en grav eller minneslund, för att tänka på de som dött.

Annonser

3 comments on “Valfritt

  1. Ja det är verkligen klurigt med halloween, vissa uppskattar bus/godis och andra inte… Jag läste ett superbra tips häromdagen; att man skulle ställa ut en pumpa på trappen som skulle signalera att man gärna vill ha påhälsning (och att ingen pumpa också betyder att man vill bli lämnad ”ifred”.) Supersmart tycker jag! 😊👌🏼

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Livsglimtar

Bättre sent än aldrig

Photoemma01

Naturbilder, studiobilder och resor

Utsikt från Insidan

Livet ur min synvinkel

att leva sin dröm

En blogg om att följa sitt hjärta och leva sin dröm - här skildrar vi livet på Lindö och utmaningen i att bli självförsörjande på en väglös ö. ❤️

Slagkraftigt Glen Snoddas!

Lifestyle of one Glen Snoddas.

Fantasin skenar...

... det man inte har i benen, får man ha någon annanstans!

svenskaresebloggen

En blogg om resor, mat och föräldraskap.

runor

De bundna fåglarna längtar, de fria flyger!

Kerlundphoto

Photos, art and life

Issadissas Blogg

Issadissa iakttar och kommenterar samtiden

%d bloggare gillar detta: