Snart blir det riktigt kallt

Tyckte inte att det var så kallt i morse, men när vi gick ut senare var det kyligt och vinden bet i kinden. Hade behövt ha handskar kände jag. På morgonrundan var Turbo helt knasig och for omkring som en tok. Kanske var det gevärsskotten som fick henne att flippa ur? Det skjuts ute på åkrarna nu då Mårten Gås infaller i morgon. De stackars gässen lever farligt och riskerar att hamna på middagsborden.

Mr J var och köpte en jacka idag och han fick provgå den på eftermiddagen. Passar bra när kylan kryper närmare våra breddgrader. Varje morgon fyller jag på fågelmataren och sätter ut talgbollar. Efter en stund brukar det vara fullsatt på den restaurangen. Fåglarna behöver lite hjälp nu och jag tycker att det är roligt att se dem äta. Satte upp talgbollar hos pappa också och han tycker att det är roligt att titta på fåglarna.

Just nu önskar jag att vi var flyttfåglar och kunde tillbringa vintern i Spanien. Många husbilsägare rattar nedåt i Europa i slutet av oktober och sedan kan vi följa deras resor via internet. Jag blir så sugen på att också göra det. Tänk att kunna sitta utomhus i t-shirt i november! De slipper is och snö. En del regn råkar de ut för men mestadels är det sol och uppehåll. Man äter billigt och tar dagarna som de kommer. Kanske blir det så för oss om ett år eller så? Vem vet vad livet kommer att föra med sig. Först ska vi landa i vårat icke jobbliv. Sedan kanske vi också kan säga:

http://www.youtube.com/watch?v=XVBhMCUPxig

1 svar på ”Snart blir det riktigt kallt

Lämna ett svar