Oj, vad det blev mycket idag

Dagen började med påfyllning av fågelmat till alla småfåglarna. Luften var fylld av flyttfåglar och nu har de bråttom söderut. Riktningen var Falsterbo och där blir det kanske övernattning , om de flugit från norra Sverige är de säkert rejält trötta. Inget regn idag heller och det känns rätt otroligt.

Vid tio kom rörmokaren för att greja vår gaspanna. Den har låtit som en mistlur i dimma ett par dagar nu och vi hade samma fenomen förra året då det började bli kyligare ute. En skruv vid något rör lossnar när pannan startar och då blir det en glipa där det pyser ut gas. Inte bra, men detta år var Mr J närvarande och såg exakt vilket rör, så nu kan han dra skruven själv så fort vi hör mistluren.

Efter hundturen i eftermiddag var det dags för mig att gå bort till pappa. Lotto ska lämnas in och lite inköp göras. Han låter riktigt bra när han andas nu. Men jag köpte halstabletter att suga på. Mr J körde samtidigt iväg till Malmö. Pojken har köpt en vinterbil och idag skulle han hämta den. Tänk att kunna ha råd med två bilar vid 28-års ålder! För mig var det en dröm att ha råd med en gammal folka. Han har ordnat en garageplats till Mustangen och nu ska han köra Volvo under vintern. Nu kunde han ju inte köra två bilar så Mr J fick äran att köra Mussen och han var så glad över det.

Därför har jag och hundarna varit ensamma hela eftermiddagen. Men jag tror att de har uppskattat att leka i trädgården och myset efteråt.

 

2 svar på ”Oj, vad det blev mycket idag

  1. Ja nog är det lite andra tider nu än när vi var unga. Ungdomarna har oftast råd med lite mer än vad vi hade råd med (utom min son den fattige studenten men någon gång är det väl slut på studerandet också).

Lämna ett svar