Oj, sol idag

Det blåser ordentligt ute och det är vi glada över , för vi slapp torka tassarna idag. Unkas verkar ha ont i magen för han har spytt sedan i morse. Nu vill han inte ha något och det är lika bra det. Magen ska få vila ett tag. Annars har vi faktiskt haft en lugn och trevlig dag. Tack vare vädret kunde vi njuta när vi var ute med hundarna. Det kändes faktiskt lite som vår.

Det lyser gult lite här och var just nu. Är det 30 januari? Kommer inte ihåg att det startat så här tidigt något annat år. Vår skogsduva dök upp idag och det är faktiskt ett vårtecken.

Mr J var bort till farmor igår och det är inte så bra med henne. Hon blir mer och mer dement för varje dag. Livet är inte roligt för henne nu och tyvärr har hon blivit lite elak mot de andra boende. Så tråkigt att denna glada och positiva dam tacklat av så mycket. Det känns som att livet rinner ur henne. Därför är inte våra humör på topp just nu. Så tack för solen som sken idag.

Vi vet ju att våra föräldrar inte har så många år kvar, men det verkar gå så fort nu. De blir 93 år båda två och det är ju egentligen ingen ålder idag. Jag ska till pappa i morgon och han är fortfarande klar i huvudet. Åldersglömsk men inte dement. Där är sjukdomen kol hans gissel och lungorna är inte de bästa. Varje dag andas han i en apparat och det hela förvärras hela tiden. Om han vetat vad rökningen orsakade så tror jag att han slutat tidigare. Men det blev hans tröst när mamma dog och han hade svårt att avstå.

Jag slutade röka när mamma dog och har inte tagit ett bloss sedan dess. Snart femton år sedan. Mitt rökfria liv är så mycket bättre och okomplicerat. Det enda jag ångrar är att jag började igen efter att ha hållit upp i fem år. Det var under min träningstid och då jag sprang maraton. Förhållandet till mannen jag levde med tog slut och jag föll tillbaka på ett mer ohälsosamt liv. Roligt men dessvärre började jag att röka igen. Så fruktansvärt dumt.

 

Ett svar till “Oj, sol idag”

  1. Demens är en otrevlig sjukdom minst sagt. Ofta kopplat med så mycket ångest, både hos den drabbade och anhöriga. Förhoppningsvis kommer hon ur det stadiet (att vara elak) fort, det kan ju ändra sig ganska snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.