Minus idag

Kallt ute och snöflingor singlar sakta ner, men än så länge barmark. Vill inte ha snö nu. Igår var det vått och grått.

Jag gick till affären och handlade åt pappa och oss själva. Några plusgrader och jag behövde inte ha handskar på mig. Vid tretiden på fredagarna brukar det vara livlig trafik på landsvägen. Alla hantverkare kör hem då. Många i och utanför byn är just hantverkare.

Vårat lilla torg är fullt med bilar. De sista inköpen ska göras innan helgen.

Idag har vi fortsatt rensa på vinden och nu ska sista lasset köras till tippen.

Hittade min allra första nalle i en låda och den är väl använd. Luggsliten och nästan sönderälskad. Nu är han förevigad och jag är i valet och kvalet om han ska få sin sista färd. Det blir nog så tänker jag och fäller en tår inombords.

Eller så stoppar jag ner honom i en låda och låter honom få hänga med ett tag till. Han bär ju på så många hemligheter, som jag viskat i hans öron. Jag har beslutsångest nu.

Ett svar till “Minus idag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.