Första april

Jag känner mig lurad. Lite mulet ute men torrt , när vi närmar oss hem efter en lång promenad börjar det att snöa. Ett skämt? Nej, det fortsätter och nu vräker det ner igen blöt snö i mängder. Hela mars månad är ett stort skämt. Förra året blommade krokusen i mina rabatter. Vi var ute i trädgården och klippte buskar. Det enda vi kan göra idag är att skotta snö.

Skämtet i Sydsvenskan var att man skulle göra pågatågen genusneutrala. De skulle döpas om till skånetågen och målas om. Några skulle få blå färg, andra rosa och regnbågsfärger. Jag gick nästan på det, men hejdade mig snabbt för den kostnad som skulle bli med att måla om tågen, skulle bli för hög. Men det var ett bra försök.

Efter att ha haft någon slags påhälsning när vi varit ute med hundarna, har vi kommit fram till att hädanefter slår vi på både larm och kameror så fort vi går bägge två. Det känns bättre att göra så. Men vi har ju bra grannsamverkan och det är sällan alla grannar är borta samtidigt. Sedan har vi ju pensionärslängan framför huset och de har full koll på allt som händer utanför deras fönster. Om bara våren kommer så är det fler som håller på i sina trädgårdar och mer liv och rörelse.

Hoppas mina fina blommor klarar sig och snart kan blomma. Jag tittar på dem varje dag och än så länge kämpar de på.

 

2 svar till “Första april”

  1. Ja usch ja, jag såg i tidningen att ni får fortsatt snöväder där söderöver. Här dras vi med kylan men jag tänker att den ändå är att föredra framför snön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.