Vilken månad

Detta år har maj månad överträffat allt. Jag kan inte minnas när det var så varmt så tidigt på året. Vi misströstade i höstas/vintras och tidig vår. Det verkade aldrig sluta regna och vår gräsmatta var som en enda leråker. Torka tassar så fort hundarna skulle in efter att ha varit ute.

Nu idkar vi passivitetsträning för fullt i värmen. Fläktarna som vi knappt använde förra året går för fullt. Hundarnas tungor hänger som slipsar.

Vi lagar inte speciellt mycket mat till oss. Försöker äta kallskuret. Igår blev det rökt lax och potatissallad. Mycket tomater till det. Jag älskar solmogna tomater. Idag blir det squash med köttfärs. Visserligen lagas den i ugnen men den sköter sig nästan själv. Sill och kokt potatis är gott och det äter vi varannan vecka. Vad äter ni när det är sommar och varmt?

Nu när vi blivit fria, måste jag säga högt varje morgon vilken dag det är. Det känns nästan som att vi har semester varje dag och jag blir lite dagvill. Men vilken härlig känsla.

 

Ett svar till “Vilken månad”

  1. Du liksom jag har fått uppleva det som metereologerna påpekade är den varmaste och torraste maj, som har förekommit sedan mätningarna började i början på artonhundratalet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.