Droppen dripp och droppen drapp

Så fick vi fem minuters fint regn idag. Fåglarna blev glada och kvittrar som tokiga efteråt. Vi var ute i trädgården när de första små dropparna föll och först förstod vi inte vad det var. Det var ju så länge sedan vi fick regn. Jag tycker alltid att det luktar speciellt efter en regnskur, lite jord och svag blomdoft. Luften blir klarare och lättare att andas. Tänk vad fem minuters regn kan göra?

Läste en sak i mobilen nyss och det fick mig att bli arg. Tror de flesta vet vem fotbollsspelaren Ronaldo är? Han har spelat för Real Madrid tydligen och har blivit ”köpt” till Juventus i Italien för….Läs nu noga 1 miljard kronor!!!! Det är ju mer än sjukt. Hallå har ni hört att människor svälter i världen ! Det är ju horribelt att hålla på med sådana summor. Fotbollen har gått överstyr i många avseenden och behöver tagga ner.

När Sverige fortfarande var med i VM fick jag pling i min mobil att nu minsann skulle de spela match. Jag är faktiskt inte ett dugg intresserad eller har bett om att få bli påmind om speldagar eller tider. Varför förutsätter medierna att alla är intresserade av fotboll?

Jag tycker om Formul 1 och ser varje sammandrag de visar på tv. Ja, ni läste rätt sammandrag . De visar aldrig mer av den sporten på tv. Tänk om de skulle börja visa fotboll,ishockey och handboll på samma sätt. Endast sammandrag på en timme. Vilket herrans liv det skulle bli. Jag tycker också om cykeltävlingar som Tour de France och Giro de Italia. Tittar gärna på sammandragen där också.

Bitter? Inte det minsta, bara så frustrerad över att barn och djur lider dagligen på olika ställen i världen och sporten slösar pengar på vansinnigheter.

Ett svar till “Droppen dripp och droppen drapp”

  1. Jag spelade visserligen fotboll i min ungdom men jag delar din uppfattning om hur man har gjort den kommersiell numera -Usch!
    Vi fick tretton mm regn i Lane. Igår. Nu är det lika torrt och varmt igen – Usch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.