Sveriges beredskap är 0

Det brinner i Sverige och vad gör myndigheter och regering åt det? Inte mycket till att börja med. Brandkårerna sliter som tokiga med släckningen och har nog kallat in alla brandmän som finns. De går bokstavligt på knäna i sina ansträngningar. Vilken tur att vi har hjälpsamma länder i EU som skickar flygplan och manskap. För själva har vi inte sådana resurser, trots att Sverige till stor del består av skog. Alla vet ju att skog består av träd som lätt tänds då det är torrt ute.

En dum människa som jag har en stilla undran om varför Sverige inte har egna flygplan som kan bekämpa eldsvådor? Nej, våra ”kompetenta” regeringsledamöter köper istället in helikoptrar som inte fungerar som de ska och är för dyra att använda. Poff… då ställer man dem i malpåse och det kallar jag att slänga pengar i sjön.

Jag törs inte tänka på om vi blir utsatta för attacker av något slag. Någon hackar sig in i elnätet, banväsendet eller regeringen. Ska militären stå vid gränsen då och vifta med gevär eller vad hade regeringen tänkt?

Vad händer med alla djur och människor som bor i områden med brand? Tycker regeringen ska avbryta sina semestrar och verkligen se till att all som behöver får hjälp. De har faktiskt betalt för att ta hand om kriser.

4 svar till “Sveriges beredskap är 0”

  1. Ja nog är det märkligt att vi inte köpt in egna brandflyg – särskilt efter det som hände 2014. Någon lärdom borde vi ha tagit av den branden kan man tycka! Besökte för övrigt det brandområdet igår – även fyra år senare är det en dyster syn, kilometer efter kilometer med bränd skog, nästan utan ände känns det som.

  2. Det kan ändå inte vara lätt att planera för att ta hand om alla dessa – åttio, sades det – som började brinna under samma begränsade tid, eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.