Granatäpple massaker

Jag köpte två granatäpplen för att göra smoothie av. Det ska ju vara så nyttigt och då jag aldrig gjort det förut, kändes det roligt med något nytt. Igår var det så dags att sätta igång processen. 

Jag började med att dela dem i klyftor och då fick jag ta av mig mitt orange tält. Sköljde upp den och hängde ut den i solen. Sedan stod jag barbröstad i köket och fortsatte mitt värv. Använde först en sked för att då ut alla små granater och det sprätte och stänkte över hela mig. Tog en bordskniv och det blev lite bättre. Efter två äpplen såg det ut som att jag varit med om en massaker, med förskäraren rödfärgad och jag hade röda stänk i ansiktet och på brösten. 

Funderade på att kanske göra ansiktskräm av alltihop, men bestämde mig för att den kur jag nu fått fick räcka. Mr J fick sig ett gott skratt i allafall. Så jag satte på blendern och det gick i ett huj att göra smoothie av alla små granater. Jag har inte smakat på den ännu då vi har citronvatten kvar att dricka upp. Men om den inte är god blir jag arg.

Det var ett himla arbete att få ren skärbrädan. Fick använda svinto för att få bort all rödfärg. Sedan stod jag nedfläckad och skurade rent köket från röda prickar. Tillslut kunde jag ställa mig i duschen och köket var rent och fint.

Vet inte om det blir fler smoothie på granatäpplen. Då ska den smaka väldigt gott om jag gör om detta.

2 svar till “Granatäpple massaker”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.