Hemma igen

Allt inplockat från husbilen, hundarna har fått mat och Mackan står på sin plats. Glada hundar rusade ut i trädgården och Turbo sprang glädjevarv runt bigarråträdet. Jag och Mr J har sorterat våra kläder och maten. Vi är riktigt duktiga på att både stuva i husbilen och ta in allt i huset under kort tid. Efter många år har vi rutiner som gör att det går fort och smidigt.

Vi köpte hamburgare på hemvägen som vi åt under färden, för vi har lärt oss att det är bra att komma hem mätta. Nu kan vi koppla av och njuta av lördagskvällen. Ser fram mot ett skönt bad i bubbelbadet, därefter första avsnittet av Så mycket bättre. Kvällen avslutas i soffan och kvalet i Formel 1 från USA. Sedan kryper vi i säng och drar våra nya täcken över oss.

Tänkte summera vår tur. Första natten körde vi upp till Ullared och jag var snabbt in i varuhuset. Fick ingen uppfattning om hur stort det var förrän dagen efter då vi skulle handla en del saker. Då upptäckte jag att det var enormt och att det verkligen skulle ta väldigt lång tid att hitta det jag tänkt köpa. Min slutsats är att det stora gula varuhuset inte är något för mig som egentligen inte tycker om att gå i affärer. Att dra av sig kläder och prova är inte heller någon hit för mig som har problem att få på mig skorna utan skohorn. Men nu har vi varit där och det var nog både första och sista gången.

Efter Ullared körde vi mitt i natten ner till Örkelljunga och ställde oss på ställplatsen hos husbilsförsäljaren Bengt i Örkelljunga. Som ni förstår blev det sovmorgon för alla oss. Där var jag inne i tillbehörsbutiken och köpte nya kaffemuggar. Vi är riktigt nöjda med dem då de håller kaffet varmt länge.

Persköps ställplats som ligger mitt i skogen var en hit. Så lugnt och skönt att vi stannade två dagar. Hundarna var saliga över att få gå runt på de fina vandringsstigarna som omger platsen.

Det var dags för lite inköp och vi styrde Mackan ner till Lundåkrahamnen utanför Landskrona. Där har vi stått i två dagar med fin utsikt mot Danmark och solen som värmde skönt. Även där är det fint att gå med hundarna och Turbo tyckte att det var så roligt, då det var mycket att titta på.

En härlig hösttur som vi alla behövde. Inte en regndroppe har fallit på oss, utom i morse då det kom en kort regnskur.

Nu är vi åter nere i södern och riktigt när nästa tur blir vet vi inte, men den blir åtskilligt längre, så mycket vet vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.