Huvudbry

Höstsöndag och vi har varit ute på en långrunda med hundarna. De var naturligtvis ivriga att lukta överallt då de varit borta en hel vecka. Vilka andra hundar har varit ute och gått? Efteråt blev de trötta och nöjda. Så nu ligger de väl och sorterar alla lukter.

Trädet utanför vårat fönster har snart tappat alla löv och ett fågelbo avslöjar att någon fågel bott där under sommaren. Vädret inbjuder inte direkt till promenader så det är lugnt och stilla ute. En och annan bil kör förbi och jag hörde en lövblås tidigare. Vår trappa behövs sopas ren då mossa släppt från taket. Nu ligger det små våta tussar där och det är inte direkt dekorativt. Men i dag är det söndag och därför får det vänta tills i morgon.

Mr J cyklade bort till äldreboendet där våra föräldrar bor. Pappa satt och väntade på tidningen han brukar få av oss på söndagarna. Men farmor låg till sängs och mår inte alltför bra. Hon dras med en envis urinvägsinfektion och det tar på krafterna. Personalen frågade hur de ska göra om hon blir sämre och när Mr J kom hem kände han att det kändes lite olustigt att inte veta hur farmor vill ha det med den saken. Bara att hoppa upp i sadeln och cykla tillbaka. Efter att ha fått klara besked kom han hem och nu slipper han ta ett beslut själv.

Det är svårt att som anhörig vara tvungen att ta beslut som man inte vet om ens förälder verkligen vill. Jag har redan gjort klart med pappa om hur han vill ha det så därför behöver jag aldrig ha denna huvudbry.

Kanske något för alla att tänka på om något skulle hända?

1 svar på ”Huvudbry

  1. Ja det är nog bra att ha pratat igenom saker och ting innan det händer något. Många har ju klara önskemål hur det vill ha det men oftast pratar man inte om det. Bra att ni valt att göra det, det blir så mycket enklare sen!

Lämna ett svar