Blir bara så trött

Varför tror alla småföräldrar att hela Sveriges befolkning älskar deras telningar? Att alla ska offra sig så de kan gå ut och tigga godis överallt. Tror knappast att någon treåring håller koll på almanackan och vet att det var halloween, om de ens vet vad det är. En treåring älskar att klä ut sig och det kan de gör vilken dag som helst under året. Sedan tycker inte jag att man ska främja godisätandet.

Hur som helst råkade vi ut för vandalisering i år igen. Förra året öppnade vi inte dörren då det ringde. Vi hade en lykta och en pumpa som dekoration på trappan. Dagen efter såg vi att någon/några hade kastat ägg på dörren. Den var för övrigt nymålad. I år struntade vi i pumpor och all dekoration som kunde uppfattas att vi firade denna helg. Mr J öppnade då det ringde x antal gånger och sade:”Nej” och stängde dörren. Vad hände? Jo, någon/några hade troligtvis fått clementiner av någon och de hade de kastat på vårat fönster som nu är nedkletat.

Nu tror inte jag att det var någon treåring eller sjuåring som var ute med sin förälder som gjorde detta. Nej, tonåringar som bara vill djävlas så mycket det går. De som ser en chans att förstöra. Detta är inte bus, det är vandalisering av andras egendom. Troligtvis var det samma tonåringar som slitit upp vägkäppar och slängt in i folks häckar och slängt redbull burkar överallt.

Jag firar Allhelgona -aftonen då jag tänker på alla som nu är döda. Tänder ett ljus och minns allt fint. Jag är så less på hur svenskarna ska överdriva och dra allt till sin spets. Om de nu vill fira halloween så bör de läsa på hur man firar och vad bus är.

En reaktion på ”Blir bara så trött

  1. Så tråkigt att bli utsatt för sånt. Det är ju en ny tradition här, jag firade den aldrig när jag var liten, men ändå ska andra förstöra för de barnen som ”bara” vill klä ut sig och få godis. Vi har inte haft någon som ringt på dörren alls. Kanske händer mest i städer. Ingen tradition jag gillar och ingen verkar veta VAD som firas. Ha en bra helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.