Nu börjar det

Allt klart och alla hinder avklarade. Som vi har kämpat med städning av huset. Vi började redan i juni med att kasta en massa skräp och nu har Mr J varit 18 vändor till återvinningen. Ändå anser vi att några hamstrar är vi inte. Men efter arton år i samma hus blir det en del bra att ha saker som bara ligger. Brädor, verktyg och annat som kanske kan komma till användning någon gång. Vi är absolut inte klara för det blir säkert några vändor till. Jag räknade ut att de senaste nio dagarna har vi storstädat huset tre gånger. Gissa om jag är less på att städa.

Huset är sålt och idag har vi haft besiktning av det. Ja, vi ska lämna vårat fina hus till ett par som har förälskat sig i det. Roligt när det flyttar in någon som uppskattar allt vi gjort. Nu ska vi packa allt vi vill ha kvar till nästa hus. Det har vi inte köpt ännu och det ska bli spännande att se var det kommer att stå någonstans.

Vi har känt att det är dags att downsize  lite och vidga våra vyer. Att det blev så många år här beror på att vi tyckt om huset och haft våra gamla föräldrar att bry oss om. Nu lämnar vi inte dem vind för våg utan ser till att de har det bra. De är i slutskedet av sina liv och just nu verkar det som att någon av dem kan somna in när som helst.

Men först ska vi ha lite jul och så var det packning av saker. Det tar sin lilla tid  och där sorterar vi bort en hel del. Detta är kapitel 2 av vårat nya liv. Så småningom kommer vi att hitta ett nytt fint hus, men vi kommer att bo i vår husbil ett tag sedan vi lämnat huset. Ska bli så skönt att ha ca 19 m2 att städa ett tag. Lite trist att inte ha trädgård, men det är ju endast under en övergångstid.

Lite nervöst, men mest spännande att börja om någon annan stans. Livet tar inte slut för att vårat yrkesverksamma liv är över. Det är nu det börjar.

 

1 svar på ”Nu börjar det

Lämna ett svar