Nytt År 2019

Vi hade önskat att kunna fira in det nya året mer normalt, men när någon lyckades göra hundarna övernervösa dagen innan nyårsafton med en banger eller bomb på trappan, gick det inte. Turbo som klarade förra året galant var som ett asplöv då det small till ute vid 17.00 tiden. Precis när de skulle få sin mat och hon kissade ner köksgolvet. Så det till att ta moppen och våttorka klinkern innan de kunde äta. När vi sedan ätit den goda fläskfilégratängen Mr J lagat, skulle vi sätta oss i soffan och invänta tolvslaget. Då var klockan drygt 20.30 på kvällen. Jag hade släckt ner alla rum mot gatan och stängt till dörrarna, så kom det en smäll igen och Turbo kissade ner golvet mot vardagsrummet. Efter upptorkning och moppning stängde vi dörrarna till vardagsrummet som vetter mot trädgården, satte upp ljudet på tv:n till en väldigt hög volym.

Vi fick upp Turbo i soffan mellan oss och strök henne över bröstet i lugna tag. Unkas och Kuma var nervösa men de är ju mycket äldre så hörseln är inte lika skarp och de klarade sig bättre. Vid tolvslaget hällde Mr J upp champagnen och det sade naturligtvis plopp när korken släppte. Turbo flög upp och något skålande just då var inte att tänka på för oss. Vi gjorde om proceduren och helvetet brakade loss i byn. Lugna ord och händer som lugnade tösen fick henne att trots hyperventilering ligga still mellan oss. Efter tre kvart skålade vi för 2019 och Turbo andades lugnare och Mr J tog ut hundarna för rastning i trädgården. Sedan lade hon sig mellan oss och somnade  och vi kunde skruva ner ljudet på tv:n till en mer behaglig nivå. Vid två var vi urtrötta och champagnen urdrucken. Hundarna skulle få en sista rastning innan nattedags. Mr J gick ut med dem i trädgården och då var det någon idiot som smällde en smällare, varvid hundarna rusade mot dörren och ville in fort som ögat.

Det ringde i öronen efter att ha haft ljudet på så högt hela kvällen och vi var helt slut när vi lade oss. Jag säger bara:” inte ett nyår till på detta sätt”. Om vi inte hade sålt våra bössor så hade jag gett mig ut med hagelbössan, så arg var jag.

  3 reaktioner på “Nytt År 2019

 1. Anne
  januari 1, 2019 kl. 16:51

  Vad tråkigt! Måtte de förbjuda skiten snart.
  Även syrrans hund hade reagerat och varit fundersam igår trots att hon inte är det minsta skotträdd i övrigt (hon brukar rasta henne vid en skjutbana och hon travar och går och bryr sig inte ett skit om att de skjuter där – men fyrverkerier är något annat det). Hoppas det inte satte sig alltför djupt i själen på tösen!

  • januari 1, 2019 kl. 19:29

   Hoppas att hon glömmer det hela

 2. januari 1, 2019 kl. 20:23

  Usch vad tråkigt! Att folk inte fattar att dessa smällare inte är nöje för alla :/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: