Tog tag i det

Jag har haft ett tungt måste som gnagt i mitt huvud i flera dagar. Haft mardrömmar om det och funderat hur jag skulle göra. Idag blev det av och lättnaden är stor. Vi har ett gammalt vitrinskåp fullt med porslinsfigurer som är värda både mycket och lite. Det kom till oss när ”farmor” flyttade till vårdboendet och hon ville att vi skulle ha det. Figurerna är så vackra och gracila. Men hur i all världen ska man packa dem vid en flytt?

Idag tog jag låda 29 som stått tom i väntan på dessa figurer och klädde den med badlakan och handdukar i tjock frotté. Sedan har jag lindat figurinerna i silkepapper och lager av bubbelplast. För att se till att de inte rör sig stoppade jag omslagspapper i alla mellanrum jag hittade. De rör sig inte en millimeter och ovanpå lade jag en stor tjock sidenduk. Mr J skrev med röd tuschpenna aktas och porslin på lådan. Känner att mer kan jag inte göra utan bara hoppas på att det ska vara nog. Det är så skönt att äntligen ha gjort detta och veta att jag gjort allt jag kunnat för att skydda dem.

Nu har vi packat 32 lådor och resten är en baggis. Lite mer bubbelplast och saken är klar med allt annat vi ska packa. Det närmar sig flyttdag nu och vi kommer att hinna klart tills bilen kommer. Det som kändes nästan omöjligt är inte det längre. Vi sover väldigt gott om nätterna igen och kan koppla av på kvällarna. Nu får vi nästan slå på bromsen så vi inte packar sådant vi behöver ett par veckor till. Mr J kollade sitt blodtryck idag och det var helt normalt så det bådar gott.

Nu ska vi snart få andra vyer och ser framåt på detta året. Det finns så mycket att upptäcka och uppleva. Ska bli spännande att se var vårat nya hus kommer att stå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.