Tvätta,putsa och sedan packa

Vi har några gamla kopparkittlar som stått ovanför köksskåpen och Mr J var så snäll och tog ner dem idag. Tror det var en halv centimeter damm på dem! Jag har faktiskt haft dem nere och putsat dem för x antal år sedan. Fasen dammet syns ju inte nerifrån och jag som är kort i rocken och närsynt ser inte mycket damm det är däruppe.

Så dagen har jag ägnat åt att få all koppar ren och fin. Jag tycker om dessa prylar och de ska med till nästa ställe. När jag var klar såg mina händer ut som russin, men dammet är borta. Innan de ställs upp igen nästa gång ska jag försöka få kopparen skinande blank. Tips på bra medel tas gärna mot. Ketchup har jag läst om någonstans, men det ska kanske smörjas in och gona sig ett tag? Ättika eller bikarbonat kanske? Jag vill inte hålla på med kemikalier utan vill helst ha tips på bra husmorskurer.

Vi har alltså börjat så smått med köket och i morgon ska en stor utrensning ske där. Så Mr J får säkert köra en vända till med sådant vi ska kasta. Har även tre möbler som ska avyttras och lite annat som vi inte vill ha. Med tanke på att vi inte är några samlare så är det ändå så att man samlar på sig saker under arton år. För oss är det ju så att med två veckor kvar ser vi ett slut på detta.

Unkas kommer nog att sakna soffan i biblioteket innan vi flyttar ut i husbilen. Men jag tänker som så att han ska få en annan soffa om vi får plats i nya huset. Men vi har ju alla tre hundsängarna som blir det sista vi packar så de behöver inte ligga på golvet om de inte vill. Ja, det är en del att tänka på såhär i slutet av vår vistelse här. Det krångligaste är faktiskt vilka kläder vi ska ha med oss. Får fundera ordentligt på det för vintern varar ju inte i evighet. Som tur är ska jag tillägga.

Men än så länge får videung sova och alla andra växter också. Mörkret är fortfarande kompakt om kvällarna och vi måste stanna upp med våra bestyr.

  En reaktion på “Tvätta,putsa och sedan packa

  1. Anne
    januari 13, 2019 kl. 18:31

    Ja det blir väl en hel del att fundera över när ni ska ”downsiza” i sån omfattning. Men skönt när det är klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: