Skärtorsdag

Kläder tvättade idag också och golvet rengjort. Vi känner oss väldigt duktiga. Igår fick jag ett ryck och tvättade alla fönster på utsidan. Det skulle jag inte gjort för vi har en pratsam fransk granne, som kom som ett jehu och började babbla. Han undrade om vi tänkte flytta på oss. Så mycket fattade jag, vad han nu fått det ifrån veta inte. Jag lyckades i alla fall få fram att vi skulle bli kvar och sedan sade jag att jag var svensk. Då blev han tyst en stund och sedan sade han att han inte kunde prata svenska och slank in i sin husbil. Jag var nog inte rätt person att kallprata med och det var jag glad för.

Jag har upptäckt att jag förstår franska rätt bra, men att själv hitta orden är lite svårare, eller lite är en underdrift. Skulle vilja påstå att det är mycket svårare. Sen är jag ju inte den mest pratglada människan heller. Är nog en introvert typ. Kallprata är inte min grej. Har jag inte något viktigt att säga är jag tyst. Därför passar det franska livet bra. Man springer inte ner dörrarna hos varandra utan hälsar bara artigt. Sedan räcker det. Fast det finns väl en del undantag här också och en sådan har vi fått som granne här.

Snart dags att ta in tvätten som hänger på tork ute.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: