Det blev en annan dag

Annonser

Lite droppar på taket i morse, men det byttes till en grå himmel och en föraning om att det kan bli åska ikväll. Luften är tung av fuktighet och vinden existerar knappt idag. Tur vi inte bestämt att tvätt kläder idag för de hade haft svårt att bli torra. Detta är vad man kallar disktrasevått.

Fick avbryta mitt skrivande en stund då vi sanerar golvet idag. Med en pälslurv som fäller och en till som verkar vara på g, blir det en del hår . Nu är jag väldigt glad över att vi satte in tåliga mattor på golvet. Inte särskilt vackra men då de är avsedda för kontorslokaler och tål både vatten och är smutsavstötande. Mr J köpte en stor bit heltäckande matta som han sedan klippte till så den täcker hela golvet. Sedan har jag även nu infört lite morgongymnastik. Jag för min innesandal över den och rullar på så sätt pälshåret mot mig. Därefter kan jag plocka upp tussarna och golvet är hyfsat rent. Jag kör med båda benen och på så sätt får jag en effektiv fotgymnastik. Bar sätt att stärka mitt brutna ben och fot.

Just nu ligger ett tunt lager av brun sand på utsidan av husbilen. Sand från Sahara har blåst in med det regn som fallit. Så i morgon tänker vi köra bort till påfyllningen och försöka spola av den . Vi behöver ändå fylla och tömma tankarna. En del frågar vad vi gör om dagarna och om vi bara latar oss. Med tre hundar finns det alltid att göra. De ska rastas, ha mat och vårat hem hållas rent. Vi ska också hålla oss rena och äta. Fast idag ska vi nog köpa en pizza som vi delar. De är otroligt stora så varken Mr J eller jag orkar en hel var. Det blir till och med någon kant till hundarna.

Först hade vi tänkt köra och handla i morgon, men kom på att då affärerna varit stängda i tre dagar och fransmännen firat påsk, så är det precis som på måndagar väldigt mycket folk. Därför sparar vi det till onsdag. Det mesta kan vi ändå handla här i byn. Det vi inte gör idag kan vi göra en annan dag.