Ute på vift

Idag är det andra dagen vi har varit ute och haft saker för oss. Igår fick vår mäklare expressbrevet från banken och vi stämde träff vid Lidel i Beziers. När vi ändå var där passade vi på att göra inköp. Mr J var även in i djuraffären och köpte tuggpinnar till hundarna. Turbo fick en ny sele som hon verkar trivas med.

Mr J har haft stora funderingar på hur och om våra munstycken till gasolpåfyllningen fungerar. Jag letade fram en bensinmack som säljer Gpl, med hjälp av google maps. Men Mr J fick inte fart på tankningen trots att munstycket verkade vara rätt. Resolut hoppade jag ut och det var bara att trycka på den gröna knappen så började tankningen. Det gick fort och lätt, samt är bra mycket billigare än att byta ut tuberna. Därför kom vi tillbaka till vår ställplats sent och jag var trött och hundarna var trötta. Glömde helt enkelt att skriva något inlägg efter den dagen.

När vi var på väg till ställplatsen igår ringde vår bilförsäljare och han har sålt Madame till det pris vi begärt. Nu var det bara så att vi har en bilnyckel med oss, då vi inte tänkte sälja jeepen från början när vi körde hit ned. Det beslutet har växt fram ju mer vi kört här nere. Så idag behövde vi köra till ett postkontor. Vi ordnade ett fint paket för nyckeln och körde in till Vias efter lunchstängningen. Det var bara det att just det postkontoret hade stängt idag.

En lapp hänvisade till Serignan eller Portignares och Mr J ville köra till den förstnämda byn trots att vi hade närmare till den andra. Jag ville inte opponera mig så därför satte jag Lennart på Serignan. Första vägen in i byn var nono för oss då husbilen är för tung för den bro vi måste över. Då försöker vi en annan väg och där är vårat ekipage också för tungt. Inte en chans att ta sig till posten där inte. Då säger Mr J att vi kan försöka med Valras plage som är nära. Det trots att vi av erfarenhet vet att det är väldigt trånga gator som vi har svårt att köra på. Mycket riktigt posten där ligger mitt i hela gyttret och vi vänder efter mycket bestyr.

Nu gäller det att lotsa ut Mr J innan han får spel och vi kör mot ställplatsen i Vias. Ska vi inte prova Portignares dristar jag mig till att föreslå. Den byn ligger ju på vägen. Mr J ger med sig och jag lyckas lotsa oss ungefär 50 meter från posten. En ypperlig parkering vid turistbyrån och sedan tar jag täten till La Poste. En lycklig Mr J går sedan även med på att gå till Pharmacia som jag frågade vägen till inne på posten. Det tar ca 5 min att gå dit och innan vi ser skylten vill Mr J vända, men jag står på mig. Där vid vårdcentralen blinkar det gröna korset.

Summa summarum så fick vi gjort alla de ärenden vi tänkt oss idag. Tur jag gick med Mr J för han hade aldrig hittat tillbaka till husbilen själv. Snacka om uruselt lokalsinne. Ibland skulle jag vilja fästa en röd flagga i en stång på honom. En sådan där som barn har på sina cyklar så föräldrarna ska se var barnen är. En gps-sändare vore kanske inte heller så dumt. Men nu står vi stilla i några dagar som tur är.

 

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: