Cykeltur

Det är söndag och vår stora affär är stängd. Men vi vill ju ha färskt bröd och en snabb googling visar att det finns en brödbutik i grannbyn. Google säger också att det är 4 min vilket måste vara med bil. Nu har vi ju en fin elcykel och Mr J hoppar upp i sadeln och trampar iväg. Han följer en svettig cyklist på sportcykel och voilá där är butiken. En kö in dit visar att det tydligen är den affär all tar sig till på söndagarna. Vår affär har ett eget bageri så vi har ju blivit bortskämda med gott färskt bröd.

Jag hann göra alla de vanliga sysslorna och Mr J var inte borta längre tid än han brukar. Vi insåg att det verkligen var en bra investering att köpa denna cykel. Nu har vi fått brev från vår el/gasleverantör och efter underskrift ska det postas tillbaka. Alltså googlar vi efter var vårat postkontor är beläget. Det visar sig att det ligger ca 650m från vårat hus. En lång uppförsbacke mot torget är det. En baggis för Mr J och vidundret. Det blir morgondagens cykeltur. Ja, efter den vanliga till Super-U förstås, för färskt bröd måste vi ha allra först.

Något som vi upptäckt är att det är postutdelning på helgen här i Frankrike. Inte någon service vi är vana vid. Många skriver och berättar om den svåra byråkratin här, men vi har aldrig haft problem. Det går riktigt smidigt att få ett el-abonnemang och även att köpa hus. Tre månader är väl samma tid det tar i Sverige. Nu fick vi en mycket kortare tid, men det var ju för att köparen hade så bråttom.

Idag blir det bara att ta det lugnt, för det är varmt +33 och igår gjorde vi rent golven, så nu är det dags att tvätta igen. Det blir morgondagens uppgift för mig. Det får räcka för jag blir svettig av att gå mellan tvättstugan och huset, vilket är ca 10 m. Sedan ska ju allt hängas upp på tork och efter det är jag rätt trött.

Nu när man bor här och lever med värmen, förstår jag varför de stänger allt mitt på dagen och tillbringar tiden i stillhet. I gengäld har de ju öppet till 20.00 på många ställen. Inte fel att leva i ett lugnare tempo och inte stressa omkring som skållade råttor.

 

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: