fbpx
Och slaget vanns av….

Och slaget vanns av….

Idag trodde jag att jag skulle få måla. Mr J var så duktig och köpte penslar och färg på morgonen. Jag mitt nöt trodde att det skulle gå bra att skriva ut några skyltar på skrivaren. Vi fick nämligen ett gott råd från mannen som ska byta vår toalettstol. Det verkar vara ligor som åker omkring och kollar in husbilar som står utanför hus. De antar att det är semesterfirare och har massor av fina saker som de kan stjäla.

Men sätter man upp skyltar på franska där det står att man inte är där på semester, utan är boende på heltid, så förstår ligorna att bilen är tom på saker. Vilket ju vår Mackan är då vi endast använder den som fortskaffningsmedel när vi handlar. Jag har fått hjälp med en översättning som är proffsig. De svenskar som bor härnere är väldigt hjälpsamma. Visst hade jag kunnat knåpa ihop en skylt, men då hade det märkts att jag inte behärskar språket så bra.

Så därför kånkade jag ut skrivaren till bordet och skrev texten i words på datorn. Hittade en bra storlek och teckensnitt som jag var nöjd med. Sparade ned dokumentet och nu började mitt krig med skrivaren. Ni vet den som vi släpat med oss under hela resan och haft en del strul med. Men vi har alltid vunnit och lyckats få ut och scanna alla dokument vi behövt. Jag har hållit på hela dagen och envis som jag är ville jag bara inte ge upp.

Men idag orkade jag inte mer och skrivaren vann. Mr J skyndade sig att ta undan den innan jag hann sätta foten i den. Jag gav upp och tog fram tuschpennor och skrev tre skyltar för hand. Tur att jag har en hyfsad handstil. Nåväl Mr J blev nöjd och nu sitter de på fönsterna i Mackan.

Så nu är jag en innevånare här och alltså en habitant tant.

Vi har undrat lite om vår öppna spis fungerar. Idag började Turbo hoppa runt den och det visade sig att en liten fågel ramlat ner i skorstenen. Det var säkert en unge. När Mr J öppnade glaset flög den och som tur var hittade den ut genom vårat öppna fönster. Nu behöver vi inte undra om vi har öppet genom skorstenen. Mr J funderade om vi skulle provelda och jag sade nä, det är +30 nu så elda får han faktiskt vänta med.

Under tiden som jag hållit på med att brottas med skrivaren, har Mr J tejpat runt hela golvet i mat /vardagsrummet. Så i morgon ska jag måla så det så.

Under tiden ska jag fundera på om jag ska köpa en ny skrivare på Super-U och skrota den vi har. Eller om jag ska ge den en ny chans när vi får våra saker och manualen.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: