Äntligen besked

Idag fick vi besked om att våra möbler och tillhörigheter kommer på onsdag nästa vecka. Det ska bli så skönt att få sitta på riktiga stolar och ha en soffa att sjunka ner i. Väntan har ett slut. Vi var oroliga för att det skulle dröja ännu en vecka och då skulle vi ha ett kaos när H kommer ner.

Nu hinner vi få allt målat och ställa i ordning möblerna. Tänkte ju åka runt lite och visa hur det ser ut här nere. Han har aldrig varit här. Ska bli roligt att träffa fina H som hjälpt och hjälper oss med saker.

Igår kom Mr J hem med lavendelplantor. Nio stycken har jag stoppat ner i rabatten. Det var ett tufft jobb för det är snustorrt i marken. Med lite vattning var kväll hoppas jag att de ska bli lika stora som de jag sett i många trädgårdar. Snygga solcellslampor hade han också köpt. Trodde inte att de skulle lysa igår för det var skugga när vi höll på. Men de lyste en stund i alla fall. Hur länge vet jag inte för vi fällde ner jalusierna. Det är skönt att vi har elektriska sådana och slipper hålla på att stänga luckor överallt.

Men vi har över halva trädgården kvar som prunkar av ogräs.

Vi har trädgård åt tre håll och denna sida vetter mot väster och solen skiner. Därför får denna sida vänta tills vi är något sånär klara inomhus. Sedan kommer vi att tillbringa ett par timmar varje kväll åt att rycka upp ogräs. Men det är ju bra gymnastik och det ska bli roligt att göra allt till en fin trädgård.

En frukosthörna hade vi tänkt oss att ha utanför de franska fönstren i köket. Det är ju skugga där på morgonen och förmiddagen. Bara att ta kaffekoppen och sätta sig. Vi är ju en bra bit ovanför gatan så trafiken stör inte speciellt mycket. Andra sidan av huset vetter mot en väldigt lugn gata och vinfält. Där tänker vi ha vår pool. Det som just nu mest är hundarnas rastgård.

Men allt detta är bara roligt att hålla på med. Som sagt vi håller oss sysselsatta.

Lämna ett svar