fbpx
Nyheter i huset

Nyheter i huset

Vi har blivit med grill igen efter att lämnat vår stora grill i gamla huset, hade vi tänkt att inte skaffa någon ny. Visst kan det vara gott med grillat, men det är inte min favoritmat. Har nog råkat ut för alltför torrt kött, sega köttbitar med senor och halvfärdigt. Sedan är det allt kladd med att göra rent grillen efteråt. Visserligen hade vi en gasolgrill sist, men det var ändå en massa diskande och skrubbande. Kolgrill lade vi av med när vi blev med husbil och inte ville släpa på någon extravikt som kolpåsar.

Nu när H är här på semester kände vi att en grill måste vi ha. I morse körde Mr J och H till Bricko och inhandlade en kolgrill och kol. Ihopsättning pågår just nu av herrarna och det är en bra sysselsättning för dem. Grillningen får H stå för och vi har byggt upp en hög bänk ute där han kan stå och grilla. Fina biffar har de köpt också så kanske slipper jag äta sega,seniga och torra köttbitar idag.

I morgon ska vi nog ge oss ut med husbilen och bl a står inköp av cykelhjälm på agendan. Jag kanske ger mig in på Declathon och ser om de har något slags barnbad i hård plast till hundarna. Vi får se för jag vill inte odla mygg så man måste ju tömma badet var kväll. Å andra sidan kan jag använda vattnet till mina plantor.

Vi kör ju lite semester light nu när H är på besök. Vill ju visa lite av vår värld här nere. Nog ska han få doppa tårna i Medelhavet någon dag och kanske i floden Orb som flyter precis utanför vår by. En tur upp i bergen ska det bli då vi tänker besöka MK med fru för att se deras pool. Ett projekt som vi vill köra igång med i vår eller höst.

Efter att toaletten blivit klar är det ju trädgården med trädäck och annat som blir vårat projekt. Något jag ser fram mot och tycker ska bli roligt.

Kan ni se en pool framför er? Inte? Men här ska staketet rivas och ett trädäck leda fram till en pool. Lite gräs eller vad vi ska kalla det ska bli kvar till hundarna. Men de kommer även att ha denna sida att vistas på efter vår röjning.

Nu lägger vi skräp på kortsidan som är tänkt att bli matplats på vår och höst. Där har vi sol hela dagen och då passar det ju bra. Det gäller att ha fler platser för rekreation. Vi tänker även ha en frukosthörna längst bort för här ska det gå ett långt trädäck . Blir perfekt på sommaren då det är skugga på denna sida på förmiddagarna.

Ja, här kommer att hända en hel del med tiden.

8 svar på ”Nyheter i huset

 1. Mm, grillat, som är så gott och speciellt på kolgrill! Ni kanske lär er att gilla det igen under besökstiden. Det blir fint med pool i framtiden, både för er och hundarna (om de får/kan bada i den)

  1. Klart hundarna får bada i poolen men det är nog bara Turbo som eventuellt kommer att göra det. Kuma hatar vatten vare sig det är uppifrån eller nerifrån. Kanske blir det gott med grillat och det är ju så populärt här i Frankrike. Fint kött har de också. ☺

 2. Trävirke är otroligt dyrt och kan vara av tveksam kvalitet, så kolla noga. Vi rev upp vårt två år gamla trädäck i våras och lät gjuta en betongsula istället, så det gäller att ha koll på vilket virke ni använder. Vårt var riktigt eländigt. Kolla in M&O:s när ni ändå är i St Nazaire och inspekterar poolen! Visst finns trädäck också härnere men det är betydligt mindre vanligt än hemma.

  1. Det ska vi göra. Vi är medvetna om att trä är dyrt här nere, men det viktigaste är underarbetet. Det gäller att inte stänga igen utan ha luftigt under. Men vi ska prata med M.

 3. Vi kan konstatera att underarbetet var undermåligt men också att plankorna som användes inte hade fungerat, oavsett underlag. Efter första vätan böjde de sig och började leva sitt eget liv.

  1. Nu är jag inte så kunnig på detta, men betongsula blir inte bra då hundarna bränner tassarna. Vi får fråga oss fram till vilket slags trä som bör användas. Det blir säkert bra i slutändan. Mr J är rätt kunnig på att bygga.

   1. Betongsulan blir inte särskilt varm, framförallt för att den är så ljus. Hunden Aska på besök i stort sett dagligen hade inga bekymmer med den. Inte heller alla bara människofötter som trampar runt där. Andra mörkare stenbeläggning i vår trädgård kan däremot bli varm.
    Blir säkert jättebra hos er med trädäck. Vi har gjort våra misstag genom åren när vi tänkt utifrån vårt svenska perspektiv, så råd från lokala franska förmågor har så gott som alltid visat sig vara det som fungerat bäst.

   2. Ja vi får fråga oss fram och se vad som blir bäst. Det bästa med Langedocsidan är att man får lära sig av andras misstag. Man får lyssna på dem som bott här ett tag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: