fbpx
Bara fredag eller äntligen fredag….

Bara fredag eller äntligen fredag….

Det är väl olika för alla människor vad en fredag betyder. För de som arbetar kanske det innebär ett par dagar då man får sova länge och bestämma precis vad man vill över sin tid. För andra kan det vara ett par dagar av ensamhet och väntan på att vardagen ska ta vid igen. För oss i vårat chalet här i Frankrike är det bara ännu en dag då vi gör precis vad vi vill. Så idag bestämde vi oss för att stanna hemma.

Klockan tio i morse visade vår temperaturmätare på +30 och jag tänkte visa en bild på den, så ingen tror att jag skojar. Nu på dagen har vi +33 och det är samma temperatur som igår då vi var ute på tur.

Någon undrade om inte hundarna ville vara ensamma hemma. Vilken hund vill det egentligen? Alla hundar vill vara tillsammans med sina människor. Nu är det så att vi aldrig lämnar våra hundar ensamma vare sig i husbilen eller hemma. Undantag finns naturligtvis och det har varit under årets kallare månader och då vi bott i samma hus i 17 år. Här är vi inne på andra månaden och som sagt rätt höga temperaturer. Vi har en portabel ac som vi absolut inte har igång då vi kör någonstans. Vi måste nämligen ha ett fönster öppet då och det rekommenderas att ha alla fönster stängda då man åker hemifrån. En försäkringsfråga. Vi har elektriska jalusier och de drar vi ned när vi lämnar hemmet. Det blir mörkt och jag kan inte ens tänka tanken på att vara instängd i ett hus, visserligen med lampor tända, men inte kunna se varifrån olika ljud kommer.

Vi har levt tillsammans väldigt tätt sedan den 28 januari i år och hundarna vill alltid ha koll på var vi är. Ibland rantar de efter oss och försvinner någon får vi verkligen höra att det inte var till belåtenhet. Det är vi som gäller för dem punkt slut. Sedan är det också en säkerhet att inte lämna husbilen obevakad, då vi fortfarande har svenska nummerplåtar. Därför stannar alltid någon av oss kvar vid inköp mm. Därför har vi aldrig haft inbrott i husbilen.Eftersom jag nu är halta Lotta efter mitt benbrott är det oftast Mr J som är löparen.

Ville förklara vår inställning till hundägandet och jag tror mig veta att de hundägare jag känner resonerar likadant när det gäller att lämna någon hund ensam hemma. Som jag också svarade den som undrade att vem lämnar en femåring ensam hemma? Det är ju i den grad våra hundars hjärna befinner sig i som vuxna. En valp är som en bebis. Om man inte begriper att den hund man har vill vara tillsammans med sin ägare och blir ledsen över att bli lämnad, ska nog överväga att inte skaffa hund.

Sedan våra föräldrar dött och antalet hundvakter decimerats har vi gett avkall på teaterbesök, bio och restaurangbesök. Många dvd med musicaler, filmer,serier och Mr J som utvecklat en skicklighet i köket har gjort att vi ändå får det vi behöver. Sedan är vi ju rätt introverta båda två så det är rätt skönt att slippa samsas med en massa människor. De som vi vill ha kontakt med söker vi upp och umgås med när det passar.

Dit vi går ,går hundarna, dit inte hundarna får gå, går inte vi.

Ma vie ma chalet.

3 svar på ”Bara fredag eller äntligen fredag….

  1. Så glad jag blir av ditt inlägg idag, jag håller fullständigt med dig och jag gör exakt lika som du med mina två älsklingar 🐩🐕❤️
    Ha en trevlig helg🌞

  2. Jobbar på en naturbruksskola med hundutbildning, bla. Samtliga som jobbar där är oerhörda djurvänner, älskar sina hundar, har med dem på jobbet OCH tränar dem att också klara sig ensamma ibland. Allt annat vore omöjligt för de flesta av oss. Vår hund fick somna in för ett år sedan, 14 år gammal; en lycklig, egensinnig liten cairn, som följde med i stort sett överallt. Hon var världens bästa resesällskap och hon och jag gjorde många gemensamma bilturer fram och tillbaka till Frankrike. Ibland fick hon stanna hemma, när matte och husse ägnade sig åt mindre hundvänliga aktiviteter. Bättre för henne och lugnare för oss. Vuxna hundar är inte jämförbara med femåriga människobarn, utan klarar sig alldeles utmärkt ensamma i ett par timmar utan att fara illa. Sedan respekterar jag ditt val att alltid ha hundarna nära men det innebär inte att hundägare som väljer ett annat umgänge med sina fyrfota gör fel.

    1. Det är ett livsval och antingen är man en hund människa eller inte. Vi har haft hundar i hela vårat liv och oftast tre stycken stora. Då vi alltid valt omplaceringar har de haft en del i bagaget. Det innebär en hel del av engagemang. Vi planerar att nästa hund ska komma från hundhemmet i Carcassonne.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: