fbpx
Objuden gäst

Objuden gäst

Den är tillbaka. Råttan alltså. Det verkar vara en som trotsar både ljud och vibrationer. Så nu har Mr J gillrat en fälla. Vi måste ju se till att inte hundarna går på fällan och har satt en flyttlåda ovanpå fällan. Nu hoppas jag att vi får bort råttan.

Annars tar vi det lugnt idag. Nåväl Mr J har en del att pyssla med och han tänker inte måla. Något han inte är speciellt förtjust i.

En tupplur då och då är något som hundarna uppskattar. Jag var tvungen att fota de käraste jag har.

Jag trodde ett tag att min rosbuske höll på att dö, men inte då.

Nya blommor är på gång och det är jag glad för. Det är så mysigt att dra upp jalusierna och se blommor. På andra sidan har jag ju de vackra oleanderna. Det som var små buskar innan Mr J och H rensade bort allt ogräs, har växt till sig.

Det är snart slut på augusti månad och här känns det fortfarande som mitt i sommaren. Men nu är temperaturen nere på ca +19 om nätterna och det är skönt. Vi sover bättre nu. Till nästa år kommer vi att ha en kylanläggning och det blir bättre då den värsta värmen kommer.

Men den värmen som är nu är bara skön. Lägre luftfuktighet och då är det inte så tryckande varmt även om det är +30.

Jag pratar mycket väder idag. Men det är ju så vi svenskar gör.

Vår internetbox har börjat prata med våra datorer så nu väntar vi bara på koden. Den ska komma på mail och sedan ska vi till Darty för att aktivera vårat tv-abonnemang. Det artar sig med allt.

Det är fyra månader kvar till jul och för en gångs skull känns det inte jobbigt. Vi ska tända en brasa i öppna spisen och äta något gott. Det ser jag fram emot.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: