fbpx
Arbetsamt med nytt

Arbetsamt med nytt

Jag köpte en ny almanacka för 2020 och då vet ni vad det innebär. En hel del arbete med att föra över födelsedagar, namn och annat som man inte vill glömma. Att det sedan är en fransk almanacka gör det hela lite klurigare. Som att midsommarafton existerar inte här. Men däremot har de andra röda dagar och de är ju bra att ha när vi ju bor här. Alltså har jag suttit hela dagen och fört över allt jag vill ha inför nästa år. Mr J gjorde sig lustig och undrade om min avhandling snart var klar. Han ska vara glad att jag gör allt detta så han inte glömmer gratulera xx på födelsedagarna.

Han har börjat sätta upp hyllor i garaget som vi tänker använda till verkstad/tvättstuga. Men svarta faran och gamla Bettan får också stå därinne. Men  den bil som eventuellt skulle få plats där är en Smart och det har vi ingen användning för. Kan ni tänka er två fullvuxna människor och två stora hundar.

Liiite trångt blir det och ska vi sedan handla något så får väl jag ta bussen hem. Nej, vi planerar inte att köpa någon bil alls just nu. Mackan får tjänstgöra som färdmedel och semesterbil ett tag till.

Jag har även varit en hjälpande hand till Mr J:s hyllbygge. Vi har ju ett antal väldigt fula dörrar som suttit uppe både här och där i huset. Masonitdörrar målade i en spygul färg. De dörrarna ska bli hyllor och idag har en dörr blivit det. Jag stod och höll i dörren så att den sågade skivan inte skulle ramla i backen. Det var bara det att när man sågar sprätter det sågspån och står man så att vinden kommer rätt mot en så förstår ni vad som händer. Just det, jag fick en rejäl dos sågspån i håret under tröjan och i ansiktet. Då var jag nära att säga upp mig som handräckare. Men jag bet ihop och ställde mig bakom sågmannen. Det var betydligt trevligare.

Det är inte mitt huvud som läcker utan endast en illustration på sågspån så alla ska förstå vad jag menar.

Nu ska jag spana på huset tvärs över gatan tillsammans med Turbo. Det verkar vara en gubbaträff där och nu går de in i grönsakstantens garage. De bär på stora lådor och nu börjar det bli intressant. Äsch, alla kör iväg med lådorna och jag får aldrig veta var de skulle eller vad det var i lådorna. Så en vild gissning är att petangklubben ska ha årsmöte eller ha en tävling.

 

12 svar på ”Arbetsamt med nytt

  1. Ett tips. Jag använder almenackan i goggles. Där finns alla datum inlagda på vad jag ska komma ihåg. Får mail dagen innan så vi inte glömmer gratta någon. Rullar på år efter år om man har ställt in det så. För övrigt så vill jag också ha en papperskalender samt en dagbok att skriva i.

      1. Jag har även en dagbok som jag verkligen gillar. Den är årsbefriad och där finns allt i bokförmat som jag behöver veta och komma ihåg. Här använder jag penna och skriver med . Lite gammeldags men det fungerar på bästa sätt.

  2. Även jag har skickat efter 2020 års agenda, men har allt kvar att fylla i. Passade
    även på att köpa en väggalmanacka, du vet med dagens datum, som man river av varje dag, den är till mamma.

    1. Jag har gjort väggalmanackor i flera år och haft foton på våra hundar. Men varje år har en hund dött på senare år och så går man där och ser på det vackra ansiktet och blir ledsen. I år tänker jag köpa en fransk och vi får se om sopgubbarna eller brandmännen kommer och säljer någon.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: