fbpx
Inte mycket nederbörd

Inte mycket nederbörd

Det har regnat inatt eller i morse men när vi vaknade var det uppehåll och har så varit hela dagen. Molnigt men utan att det kommit något från dem. Med +22 och 88% luftfuktighet känns det lite märkligt och inte alls som att det är höst. Men jag klagar absolut inte för mitt ben mår väldigt bra av att det är så varmt. En lite brasa senare gör att den fuktiga luften försvinner. För att inte tala om mysfaktorn det ger.

Jag tänkte visa lite hur vårat lilla hus ligger och då vi plockade in veden från gatan passade jag på att gå runt lite och tog kort. Därför är det soligt på bilderna, vilket inte är dagens väder.

Här är framsidan med grinden som vi vill byta ut mot något trevligare. Låset är rätt joxit att låsa också och det hade varit bra med ett som fungerar bättre. När man har hundar som vi måste man ha en skylt som varnar för att det finns hundar i trädgården. Sedan måste man även ha skydd så inte något barn kan sticka in sin hand och bli biten. Vi tänker oss en grind med skydd av plåt istället för denna plast som är där nu. Precis vid grinden växer vårat mullbärsträd som ger fin skugga när solen steker på sommaren.

Lite längre ner på gatan står en ful lyktstolpe, som ändå ger ett fint sken på kvällen och natten. Där uppe syns även fönstret till ovanvåningen som vi inte använder. Kanske kommer vi att inreda om den någon gång, men vi behöver den inte i dagsläget. Muren ska vi även se till att bli lagad och målas om. Våra grannar har fixat till sina murar så vi vill se till att vår också blir fin.

Nu har jag rundat hörnet och gått in på gatan som vår baksida vetter mot. Där uppe är vår trädgård och vårat hus. Som ni ser av skyltarna så finns det både vägbulor och farten är endast 30 km/tim. Därför dundrar det inte speciellt när biler kör förbi på denna gata som är mer trafikerad än den på framsidan. De franska fönstren är de i köket och utanför ska vi ha ett litet frukostbord och stolar. Jag har hittat fina som ska få komma hit till våren.

Ni ser även gräset skymta vid staketet och förhoppningsvis ska de växa till sig under vintern och våren. Så är tanken. Muren på denna sida är nygjord då den tydligen höll på att ramla ner på gatan, så den behöver vi inte göra något åt. Vi har ju också sådan tur att hela tomten är inhägnad, vilket gör att hundarna kan gå in och ut precis som de vill.

Ja, så ser vårat hus ut från gatan och kanske inte ett man faller för sådär direkt. Men när vi kom upp för gången mot entrén blev jag kär.

Jag såg vad det kunde bli av detta lilla hus. Någon dag ska jag visa hur vi förvandlat insidan till vad det är idag. Men idag sitter jag bara och njuter av livet och dagen som snart går över till kväll.

4 svar på ”Inte mycket nederbörd

  1. Lite märkligt att ni som husägare ska behöva ta ansvar för att ingen ”obehörig” skadas på er tomt – om ni inte har varningsskyltar uppe. Raka motsatsen mot USA, efter vad man hört, där man mer eller mindre får skjuta folk som går in på ens tomt 🙂

  2. Det var så roligt att följa med dig runt ert fina hus. Så himla bra med inhägnad tomt så era härliga hundar kan springa fritt på tomten. Den verkar stor! Och vad det växer! Det här blev en kommentar på tidigare inlägg.
    För övrigt så tycker jag att man som hundägare har ansvar fullt ut för vad hunden gör. Så klart inte vid inbrott då anser jag att hunden skyddar dig och din egendom.

    1. Vi har större tomt än den vi hade i Skåne. Klart man har ansvar för sina hundar. Ja här växer det så man blir helt förundrad.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: